Amikor meggyes (vagy más édes) pitét sütök, sosem tudom pontosan, hogy mennyi tésztára lesz szükségem, úgyhogy inkább mindig kicsit többet készítek, és a maradékot megsütöm minipitének. Csak egy kis omlós tészta, lekvár, és a kenéshez egy kevés tojás. És egy muffintepsi.
Hozzávalók:
- omlós tészta, (pl. ilyen)
- pár kanál lekvár (a képen josta lekvár van a pitében, de nagy kedvenc a fahéjas-alma)
- 1 tojás a kenéshez
A tésztát kb. 4 mm vastagra nyújtom, nagy köröket szúrok ki belőle, és kibélelem vele egy muffintepsi mélyedéseit. Mindegyikbe rakok egy kevés lekvárt (ne legyen tele, mert kellemetlen, ha a lekvár befolyik a tészta és a tepsi közé). Előveszek valamilyen kisméretű kiszúrót, és egy-egy darabbal lefedem a lekvárt. A tetejét megkenem a tojással, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütöm.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése