2014. április 17., csütörtök

Bruschetta ricottával és bazsalikommal – “Végigfőzni a Meatless-t”

Megettünk ketten egy ültő helyünkben egy 30 dekás gyökérkenyeret. És egy doboz ricottát. Annyira jó. Pedig nem szokásunk egyik sem.
Sajnos azt kell mondjam, hogy a magyar ricotta (szarvasi) a legvackabb. tésztába, pitébe tölteléknek so-so oké, de ehhez, meg kanalazós desszertekhez érdemes másfélét venni. Tesco, Auchan sajátmárkás, vagy valamelyik olasz, mindegy melyik, mert mind jobb.
Magyar zabpelyhet is most vettem először és utoljára. Kétszer annyiba kerül, és tiszta ocsú. Úúúúúúútálom.
Én nem azon hergelem fel magam, ha változik valamilyen program vagy honlap felülete, hanem ha fás a karalábé, vagy bazinagy a cukkini. Vagy ocsús a zabpehely.

Hozzávalók:

  • rusztikus kenyér – nálam ez a gyökérkenyér
  • ricotta
  • bio citrom
  • friss bazsalikom
  • méz

A kenyeret felszeletelem, és megpirítom. A citrom héját lereszelem és összekeverem a ricottával. A pirítósokat megkenem ricottával, megszórom bazsalikommal, és csurgatok rá egy kevés mézet.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Briós Ízre szerintem tökéletes lett, a látványon még lenne mit finomítani, nem lett szép fényes a teteje, de ezen nagyon könnyű segíteni: egész tojással kell megkenni, nem csak tojásfehérjével, ahogy én tettem. Frissen-melegen a… Tovább
  • Avokádós falatkák Vacsorára, társasjátékozáshoz, TV-zéshez, vagy előételnek. Garantáltan gyorsabban elfogy, mint amennyi ideig az elkészítése tart. Lehet az avokádóhoz apróra vágott chilit is keverni, vagy a kenyér megkenéséhez fűszeres ola… Tovább
  • Zsemle zöldfűszeres túróval Mániám a változatosság, ezért újabb és újabb recepteket keresek, hogy elrugaszkodjunk a párizsi-sajt-kenyér háromszögből. Most olyan zsemléket sütöttem, amiknek a tésztájában ugyanaz a zöldfűszeres túró van, mint amivel tá… Tovább
  • Szalonnás-sajtos muffin Hétvégenként megpróbálunk kilépni a hétköznapi villám reggelikből (müzli/gabonapehely), és valami komolyabb, általában meleg finomságot készíteni. Az angol reggeliig nem jutottunk még el, szerintem nem is fogunk, mert ahho… Tovább
  • Pizza Nagyon szeretem a pizzát – ropogós tészta, paradicsomszósz, sajtszeletek – szinte az összes kedvenc egy helyen. A vastag zsírban tocsogós aljú rendelt pizzákat viszont nagyon nem szeretem. És várni is nagyon utálok. A mire… Tovább

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Lilla, Te tök jó fejnek tűnsz :)
Olvaslak még!

Lilla írta...

hihi :-D