2014. április 27., vasárnap

Serpenyős pizza spárgával – “Végigfőzni a Meatless-t”

A képen olyan kis jellegtelen valami, pedig igazi nagyágyú – minimális energia befektetés és maximális boldog nyammogás.

Levi azt mondta, hogy fel kell vennünk az állandó repertoárba – és ezt nem mondja bármire, úgyhogy...

Kissé változtattam a könyvbeli recepten, az rendes, kinti faszenes grillel működött volna jól, mezei villanysütővel kevésbé. Valamint a ricottát felturbóztam egy kis parmezánnal.

A tészta és az elkészítési mód pontosan ugyanaz, mint a kelbimbós serpenyős pizzánál.

Ami a tetejére került:

  • ricotta + friss (!) citromlé + egy kis frissen reszelt parmezán
  • 2 percig blansírozott* zöldspárga
  • a tetejére kevés nagyszemű só

*blansírozás: rövid idejű főzés majd hideg/jeges vízben lehűtés.

0 megjegyzés: