2014. április 8., kedd

Réteslapba tekert spárga

6tag_070414-200246

Kevés hozzávaló, tényleg pár perc az egész, és lehet vele villogni. :-)
Előételnek szerintem elég sok főre elég ez az adag, mi vacsorára ketten eltüntettük az egészet. Több fogás esetén szerintem fejenként 2-3 spárgával érdemes számolni.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (500 g) zöld spárga – nekem 15 darab volt a csomagban
  • 1 csomag 8 lapos réteslap – az egy spárgára jutó fél réteslap jó arány, ezt érdemes megjegyezni
  • reszelt parmezán
  • olaj
  • a tálaláshoz zöldfűszeres ketchup, házi majonéz stb…

A spárgát megmosom, letöröm a fás végeket (én azt a módszert szoktam alkalmazni, hogy megfogom a két végét, és eltöröm. Törik ahol törik, az alja kuka, az a fás része), és papírtörlőre rakom. Fogok egy réteslapot, megkenem olajjal, megszórom reszelt parmezánnal és rárakok egy másik réteslapot. Ezt is megkenem olajjal, és ollóval 4 csíkra vágom. Minden csíkkal betekerek egy-egy spárgát. A tésztába tekert spárgákat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Megkenem olajjal, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 12 perc alatt megsütöm. Langyosan, valamilyen szósszal tálalom.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Lazacos kosárka Karácsonykor csináltam ezt az előételt – igazából mást nem is fogok megosztani az erősen minimálisra fogott főzésemből, zacskóban sült csirkecomb, kelkáposzta-gránátalma saláta, mascarponés pohárkrém volt még az asztalon, de… Tovább
  • Spárgás-kecskesajtos frittata – “Végigfőzni a Meatless-t” Tojás, spárga és kecskesajt. Szerintem mindent elmondtam. :-)Nagyon jó döntés volt beszerezni a három öntöttvas serpenyőt. Tökéletesek frittatához, serpenyős pizzához, vagy minimál stílusú sütök egy kis csirkét és mellédobok… Tovább
  • Borsó-hummusz – “Végigfőzni a Meatless-t” Ennyire elképesztő színe van :-)A legtovább a friss borsó megpucolása tartott, ami utána következik, már gyerekjáték.Mivel a borsót blansírozni kell, szerintem valami jóféle felengedett mirelit borsóból is jó kell legyen, me… Tovább
  • Téli saláta Nagyon jól néz ki, nagyon menő és nagyon finom – mindenféle őszi-téli menőség egy tányéron. Mostantól nincs kifogás, mindenki egyen több zöldséget, és le az unalmas salátákkal! akkor, nézzük mi került a tányérra bébispenót … Tovább
  • Édesburgonya salsa – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb meccs-menü: hotdog és sült édesburgonya-salsa némi tortillachipsszel. Jó ez a salsa, csupa zöldség, zsír csak az avokádóban van – az meg kell, hogy a zsírban oldódó vitaminok felszívódjanak. Meg amúgy is. Avokádóból bá… Tovább

2 megjegyzés:

Piffeny írta...

Szia!
Próbáld ki ezt (bár nem tudom, egyes hozzávalók beleférnek-e a "vackok" nélküli étrendbe):

-leveles tésztát négyzetekre vágni
-mindegyik közepére egy kiskanál zöld pesto
-rá 2-3 spárga, amit egy-egy szelet feketeerdei vagy prosciutto sonkába tekertél
-rá némi reszelt parmezán
-két ellenkező sarkát középen egymásra hajtani
-tojással megkenve megsütni

Nagyon ízletes!
Üdv: Piffeny

Lilla írta...

van okés leveles tészta, meg házi pesto :-)
csak nem eszem sonkát, mert nem eszem disznót.... de a pesto-spárga párost szerintem ki fogom próbálni.
amúgy kiváló ötlet, csak "lejöttem" a disznóhúsról :-D