2014. május 15., csütörtök

Spárgás-kecskesajtos frittata – “Végigfőzni a Meatless-t”

Tojás, spárga és kecskesajt. Szerintem mindent elmondtam. :-)
Nagyon jó döntés volt beszerezni a három öntöttvas serpenyőt. Tökéletesek frittatához, serpenyős pizzához, vagy minimál stílusú sütök egy kis csirkét és mellédobok valami zöldséget főzésekhez (mint például ez az étel).

Hozzávalók:

  • fél csomag zöld spárga
  • pár kanál lágy kecskesajt
  • 6 tojás
  • 3 újhagyma, vékonyan felkarikázva
  • 2 evőkanál apróra vágott snidling
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • a tálaláshoz saláta (és egy kis balzsamecet(krém))

A spárgát megtisztítom, a levágom a csúcsokat, a maradékot 2 cm-es darabokra vágom, és blansírozom*.
A tojásokat egy tálba ütöm, villával felverem, sózom, borsozom, és belekeverem a snidlinget, az újhagymát és a kis lecsöpögtetett spárgadarabokat (a csúcsokra később lesz szükség).
A sütőt előmelegítem 210 fokra, a főzőlapot bekapcsolom közepesnél kicsit melegebbre, és előveszek egy nagy serpenyőt (lehetőleg öntöttvasból készültet, és mindenképp sütőbe rakhatót).
Az olajat a serpenyőbe öntöm, majd miután felmelegedett, beleöntöm a tojásos keveréket. Addig sütöm, amíg a széleken elkezd megszilárdulni, ekkor egy spatulával a megszilárdult darabokat középre húzom, a híg részt meg kívülre folyatom. Miután az egész kezd szilárdulni (kb. 2 perc), a tetejére szórom a  félretett spárgacsúcsokat, rákanalazom a kecskesajtot, és 8-10 percre beteszem a sütőbe. Pár percig hűlni hagyom, majd cikkekre vágva, salátával tálalom.

ebédre vagy vacsorára 2 fős adag (nálunk legalábbis), tapasként  4-6.

*2 percig főzöm, majd jeges vízbe teszem, végül leszűröm.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Póréhagymás csirkemell tejszínes mártásban Mindenkinek van valamilyen bűnös élvezete, kinek a csokoládé, kinek az alkohol, nekem a tejszínes szószos húsok. Nem kellene, mert hizlal, meg magas a koleszterinszintem, de néha egyszerűen muszáj. A csirkehús-tejszín páro… Tovább
  • Újhagymamártás Nem vagyok se nagy ketchup, se nagy mustár fogyasztó, jobb szeretem házilag készített szószokba tunkolni az ételeket. Nem is annyira a mindenféle „E-vitaminok” miatt, hanem inkább azért, mert nem szeretem az ’egyen-ízeket’… Tovább
  • Keleti tojásos sült rizs Gyors ázsiai egytálétel. Lehet hússal, hús nélkül, vagy akár rákkal is készíteni, én csak egy kevés húsos szalonnát használtam hozzá. A szállítást és a melegítést is jól bírja, egyszóval tökéletes hétköznapi fogás. Hozzáv… Tovább
  • Avokádós csirkesaláta Maradék grillezett csirkehúst is lehet használni ehhez az avokádóval dúsított görög salátához. Az avokádó gyorsan oxidálódik (ezen segít valamennyit a citromlé, de teljesen az sem tudja megállítani), ezért elkészítés után h… Tovább
  • Gombás-sonkás sült tészta Sokszor marad mindenféle alapanyagból 5-10-15 dkg, ami önmagában nem sok mindenre jó, különösen, ha nem 1 főre kell főzni. Ennek a sült tésztának az alapja a megfőtt olasz tészta, és a sajtos besamelmártás, ezt aztán minde… Tovább

0 megjegyzés: