2009. október 8., csütörtök

Avokádós csirkesaláta

csirkesalata2

Maradék grillezett csirkehúst is lehet használni ehhez az avokádóval dúsított görög salátához. Az avokádó gyorsan oxidálódik (ezen segít valamennyit a citromlé, de teljesen az sem tudja megállítani), ezért elkészítés után hamar el kell fogyasztani.

Hozzávalók:

  • 3 nagy maréknyi salátakeverék (házilag állítottam elő reszelt sárgarépából és csíkokra vágott jégsalátából)
  • 10 dkg feta
  • 3-5 dkg fekete olajbogyó
  • fél-1 egész csirkemellfilé (nekünk elég volt fél is)
  • olívaolaj
  • görög fűszerkeverék (só és ízfokozó mentes)
  • oregáno
  • fél citrom leve
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 avokádó
  • 2 szál újhagyma
  • petrezselyem

A csirkemellet kockákra vágom, és egy csapott teáskanálnyi görög fűszerkeverékbe hempergetem. Egy serpenyőben kb. 1 evőkanálnyi olívaolajat hevítek, és erős tűzön addig sütöm a húst, amíg minden oldala megpirul. A fetát felkockázom, és bedörzsölöm egy kis oregánóval. A salátához keverem a fetát, a felkarikázott újhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, a lecsöpögtetett olajbogyót, és miután kihűlt, a húst. Az avokádót félbevágom, kiemelem a magját, meghámozom, cikkekre vágom, és meglocsolom a citromlé felével. Pár percig állni hagyom, majd a citromlével együtt, óvatosan a salátához keverem. A maradék citromlevet összekeverem kb. 1 evőkanál olívaolajjal, és a salátára csurgatom. Petrezselyemlevéllel díszítem, és azonnal tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: