2014. június 8., vasárnap

Linguine mandulával és petrezselyemmel – “Végigfőzni a Meatless-t”

Ez egy lusta-pesto-s tészta. Mert nem kell a pesto szokásos hozzávalóit összeturmixolni, csak hozzákeverni a tésztához. Szerintem nagyon jó, egy kis citrom, mandula, sajt, petrezselyem…
És nem mértem, úgyhogy a recept nagy vonalakban:

Hozzávalók:

  • tészta, lehetőleg linguine
  • mandula, nem kell leszedni a belső barna héját, csak meg kell pirítani és kicsit összevágni
  • petrezselyem, apróra vágva
  • extra szűz olívaolaj, vagy mandulaolaj (én dióolajat használtam, azzal is remek)
  • némi friss citromlé (ha bio, akkor mehet bele a héja is)
  • só, bors
  • valami erősebb ízű keménysajt: parmezán vagy pecorino, pecorino hiányában bármilyen kemény, reszelhető juhsajt.

A tésztát megfőzöm, félreteszek egy kicsit a főzőlevéből, majd leszűröm. Összekeverem a mandulával, a citrommal, sok petrezselyemmel, egy kis olajjal, sózom, borsozom. Ha száraz (valószínűleg kicsit az lesz), adok hozzá keveset a félretett főzővízből. Tányérokra szedem, és megszórom a reszelt parmezánnal vagy juhsajttal.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zöldfűszeres csirkemell avokádókrémmel Nem tudom megunni a csirkehúst a sokféle elkészítési módnak és fűszerezésnek köszönhetően. A most következő étel előre is elkészíthető, mert a húst hidegen is lehet tálalni. Csak az avokádós dipet célszerű étkezés előtt el… Tovább
  • Kókuszos habcsók Rettentően felgyűltek a tojásfehérjék a fagyasztóban, muszáj valamit kezdenem velük. Ennek a muszájnak az első állomása ez a kókuszos habcsók, ami a sima habcsók sokkal tömörebb, teasüteményszerűbb változata. Hozzávaló… Tovább
  • Fetás-cukkinis bulgur Érdemes kihasználni a nyárutót, még tele vannak a piacok olcsó zöldségekkel és gyümölcsökkel, és még lehet tartani egy grill-partyt a barátokkal. A hagyományos burgonya- és francia saláták mellett nyugodtan próbáljuk ki ez… Tovább
  • Avokádós csirkesaláta Maradék grillezett csirkehúst is lehet használni ehhez az avokádóval dúsított görög salátához. Az avokádó gyorsan oxidálódik (ezen segít valamennyit a citromlé, de teljesen az sem tudja megállítani), ezért elkészítés után h… Tovább
  • Curry-s, kókusztejes bableves Tartalmas babos-csirkés leves, de nem a megszokott fajtából, hanem a már sokszor éltetett kókusztejes-chilis vonalon. Mindig tartok a kamraszekrényben pár bab- és kókusztej konzervet (a kukorica és a paradicsom mellett), m… Tovább

0 megjegyzés: