2009. szeptember 12., szombat

Fetás-cukkinis bulgur

bulgur1

Érdemes kihasználni a nyárutót, még tele vannak a piacok olcsó zöldségekkel és gyümölcsökkel, és még lehet tartani egy grill-partyt a barátokkal. A hagyományos burgonya- és francia saláták mellett nyugodtan próbáljuk ki ezt az igazán egyszerű és gyors salátát. Semmilyen beszerezhetetlen, egzotikus hozzávalót nem tartalmaz, mert bulgurt minden nagyobb üzletben, és drogériában lehet kapni, a bio-részlegeken szokott megbújni a mindenféle magok és pelyhek között. Ráadásul igazán gyorsan elkészül, kb. tíz perc aktív konyhai jelenlét szükséges hozzá.

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg bulgur
  • 25 dkg feta
  • 50 dkg cukkini
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem

A bulgurt 30 percre hideg vízbe áztatom, majd kiszedem egy tiszta konyharuhára, hogy leitassam róla a vizet. Közben a cukkinit megmosom, vékonyan felkarikázom, és a felhevített olívaolajon, kevés sóval pár perc alatt megpárolom. A bulgurt összekeverem a cukkinivel és az apróra vágott petrezselyemmel, belemorzsolom a fetát, belefacsarom a citrom levét, és alaposan összeforgatom. Azonnal tálalom.

0 megjegyzés: