2009. szeptember 18., péntek

Zöldfűszeres csirkemell avokádókrémmel

zoldfuszerescsirke1

Nem tudom megunni a csirkehúst a sokféle elkészítési módnak és fűszerezésnek köszönhetően. A most következő étel előre is elkészíthető, mert a húst hidegen is lehet tálalni. Csak az avokádós dipet célszerű étkezés előtt elkészteni, mert úgy biztosan nem barnul meg. A zöldfűszeres mártáshoz más fűszereket – mentát, kaprot, koriandert stb. – is használhatunk, a lényeg csak az, hogy frissek legyenek, nekem most ezek voltak kéznél.

Hozzávalók:

  • 6 fél csirkemellfilé
  • kevés olaj

A zöldfűszeres mártáshoz:

  • 3 teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • 3 teáskanál apróra vágott snidling
  • 2 teáskanál görög bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél citrom leve

Az avokádó diphez:

  • 1 avokádó
  • kb. 10 dkg krémtúró
  • fél citrom vagy 1 lime leve

A csirkemellet szeletekre vágom, és kevés olajon (vagy grillen) megsütöm. Nem sózom meg, csak tálaláskor, így nem enged ki magából annyi levet, és valóban sülni fog, nem pedig párolódni. A zöldfűszeres mártás hozzávalóit összekeverem. Az avokádó húsát kikanalazom, a túróval és a citromlével összeturmixolom, és kicsit megsózom. A hússzeletek tetejére kanalazom a zöldfűszeres mártást, és rizzsel valamint az avokádós dippel tálalom.

6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mogyorós bébikukoricás csirke Szeretem az ázsiai serpenyős csirkeételeket, sok zöldség van bennük, és általában tartalmaznak az európai ízekhez képest szokatlan csavart. Sokszor különleges hozzávalóra sincsen szükség, ehhez az ételhez csak mogyoróvaj, … Tovább
  • Forralt bor Nem kell megvárni a forralt borozással a karácsonyi vásárokat, pillanatok alatt otthon is elkészíthető, így legalább tudjuk milyen borból készült, és a fűszerezés is kedvünkre alakíthatjuk. Nálunk ez a fűszerezés vált be, … Tovább
  • Kakaós sült körte Vettünk egy üveg csokoládé likőrt, ami nem fogy túl gyorsan – látszik, hogy nem iszom alkoholt, csak ételekbe használok, és a fagyasztó is tele van tojásfehérjékkel, kombináltam a kettőt némi körtével, és kész is a hétvégi… Tovább
  • Csirkés taco Fűszeres, de nem csípős csirkehús és grillezett paprika tacoba halmozva, és guacamoléval megpakolva. Elég gyorsan elkészül, különösen, ha van segítségünk, aki a guacamolét készíti, amíg a paprikát és a húst grillezzük. A h… Tovább
  • Tárkonyos-citromos csirke Eddig nem alkalmazott konyhai technológia került elő ennél a húsnál: posírozás, azaz savanykás lében lassan, gyöngyözve főzés. Ennek megfelelően sokáig tartott az étel elkészítése, de ez érződött is az eredményen, egészen … Tovább

0 megjegyzés: