2014. július 23., szerda

Mustáros-juharszirupos salátaöntet

Most ez a salátaöntet a favorit nálunk. Kell bele 3 dolog, meg egy tálka és egy kiskanál. És kb. 2 perc. Az üveges meg mondjon le… (amúgy is, de ez egy újabb érv).

A sültcsirkés-gofris szendviccsel indult az egész, azóta pedig már rengeteg salátát öntöztünk meg vele.

Soha nem szoktam mérni a hozzávalókat, becslést tudok adni. Ezekkel az arányokkal jó eséllyel jó lesz. Meg egyébként kóstolgatni kell, és aszerint adagolni a mustárt és a juharszirupot. Én személy szerint utálom magában a mustárt, a csípőseket meg mindenhogy, úgyhogy a “gyerekkorunk mustárját” (Univer) tettem bele, de aki nem ennyire negatívan áll az egész mustár-kérdéshez használjon valami jobbat/erősebbet/mittudomén nem értek a mustárhoz.

Az azért mennyire vicces, hogy anti-mustárosként épp egy mustáros salátaöntetért lelkesedem. Hát hiába, a zsíros tejtermék és a juharszirup sokat segít rajta… Így nagyon finom :-)

Hozzávalók:

  • 4 rész tejföl*
  • 2 rész mustár
  • 1 rész juharszirup**

A három hozzávalót összekeverem, megkóstolom, ha szükséges még adok hozzá valamelyikből.

*esetleg joghurt, ha valakinek a 20%-os tejföl túl zsíros, de valami normálisabb állagú, mondjuk görög. vagy laktózmentes. a sima natúr joghurtok túl folyékonyak.

** méz is jó helyette, nekem az a tapasztalatom hogy a juharszirup kevésbé bántja a refluxot, ezért nem használok mézet.

Ha esetleg valakit az érdekel, hogy mi van a salátában: jégsaláta, paradicsom, főtt tojás, pekándió és tortillachips

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mustáros-juharszirupos salátaöntet Most ez a salátaöntet a favorit nálunk. Kell bele 3 dolog, meg egy tálka és egy kiskanál. És kb. 2 perc. Az üveges meg mondjon le… (amúgy is, de ez egy újabb érv). A sültcsirkés-gofris szendviccsel indult az egész, azóta ped… Tovább
  • Epres spárgasaláta Kicsit beszippantott a május, a születésnapozás, munka, esténkénti futás. Pár dolgot azért sikerült lefotózni, úgyhogy visszatérnek a receptek és az élet is a  blogra. Voltunk Torinoban, és még megyünk Varsóba (ez így o… Tovább
  • Csirkeleves tortillával Ez most a kedvenc “húslevesem”. De tekinthetjük felturbózott paradicsomlevesnek is. Akkor már hihetőbb, hogy szeretem. :-)Jó ez a “maradék sült csirké”-ből kihozunk valamit dolog, még úgy is, hogy nekem szinte sosincs maradé… Tovább
  • BBQ csirkés taco Az egyik aktuális kedvencem a blogról a BBQ csirkés szendvics, most egy kicsit más formában, taco-ként készítettem el. Lehet, hogy így még jobban tetszik. Nehéz eldönteni. Ami a tacoba került: puha taco-hoz való búzatortil… Tovább
  • Kukorica-palacsinta Megint EveryDay Food. Most a könyv. A nyári fejezetben van, csöves kukoricát ír (a legtöbb amerikai recept azt használ és nem konzervet vagy mirelitet), persze a konzerv és a mirelit is jó, úgyhogy ehetjük akár egész télen :… Tovább

0 megjegyzés: