2013. október 11., péntek

Kukorica-palacsinta

IMG_9059

Megint EveryDay Food. Most a könyv. A nyári fejezetben van, csöves kukoricát ír (a legtöbb amerikai recept azt használ és nem konzervet vagy mirelitet), persze a konzerv és a mirelit is jó, úgyhogy ehetjük akár egész télen :-).
A könyv szerint 20 perc alatt elkészül. Én fél adagot sütöttem, annak még annyi sem kellett (alább az egész adagot adtam meg).
Egyébként nagyon jó, bekerül az “állandók” közé (a “jujjj mi legyen vacsorára” illetve hétvégén “jujjj mi legyen reggelire” kérdésre adandó válaszokba).

Hozzávalók:

  • 2,25 csésze morzsolt kukorica* (elvileg ez felel meg 3 csőnek)
  • 1/3 csésze tej
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1/2 teáskanál (azaz 1 kávéskanál) sütőpor
  • só, bors
  • 1/4 csésze kukoricaliszt
  • 1/4 csésze liszt
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez
  • a tálaláshoz só és tejföl

*ha konzerv, leszűrve, ha mirelit legalább félig felengedve

A hozzávalókat összekeverem, és egy jó nagy serpenyőt közepes lángon felmelegítek (nálam ez 6-os fokozat a 9-ből). A serpenyőbe egy evőkanál olajat öntök, és oldalanként pár perc alatt megsütöm az evőkanálnyi palacsintákat (egy nagyobb – 28-30 cm-es serpenyőben pár adagban meg lehet sütni az egészet). Minden adag előtt egy újabb kanál olajat öntök a serpenyőbe. Ha szükséges, 150 fokos sütőben tartom őket melegen. Sóval és tejföllel tálalom.

Elvileg négy adag, reggelire vagy vacsorára kizárólag ezt fogyasztva szerintem nincs annyi.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Töltött tojás A töltött tojás egy nagyon jól variálható étel a legtöbbször mégis mindig ugyanúgy készül, majonézzel és egy kicsi mustárral (esetleg egy kis tejföllel). Most három egyszerű, és mindennapi hozzávalót tartalmazó változatot … Tovább
  • Ricottás málnatorta Nem az volt az eredeti tervem, hogy madárfészek-tortát sütök, csak ki akartam próbálni a kis gyümölcstorta formáimat, és csokitojásokat akartam a díszítéshez használni, hogy húsvéti legyen a dizájn. Aztán amikor mentem a f… Tovább
  • Omlós húsos táska Az anyámtól tanul sütemények egyike, amióta az eszemet tudom, benne van a kézzel írott- beragasztgatott füzetkéjében. Tipikusan „semmi extra” a receptje, egy egyszerű omlós tészta sonkakrémmel töltve, mégis mindenkinek nag… Tovább
  • Sonkás babsaláta Volt még pár deka száraz bab a szekrényben, ami semmi másra nem lett volna elég, a sonka magában nem igazán fogyott, tojás és mozzarella pedig mindig van itthon. Innentől elég egyértelmű volt, hogy mi lesz az ebéd, egy egy… Tovább
  • Sonkás-sajtos palacsinta Egyikünk sem az a kenyeres-felvágottas típus, úgyhogy a (nem túl nagy) húsvéti sonka is kitartott egy darabig, és különböző RENDES ÉTELEKBEN végezte, nem tormával és retekkel, kenyér mellé betolva (ha már itt tartunk, egyö… Tovább

2 megjegyzés:

Beastie írta...

Juj de jó ötlet :-)

Beastie írta...

kiváló, már másodszorra készült el :) köszi. a 1/3 csésze helyett 3 ek liszt került bele ... bár van csészém.