2018. október 13., szombat

Koreai marha

IMG_20181004_132614_618

Ahhoz képest, hogy folyton marhahúst eszünk, a blogon ebből mostanában semmi sem látszik, és kezd vegán süteményeskönyv formát ölteni. :-)

Általában ugyanazokat az alaprecepteket variálom és / vagy se időm se energiám Ádi mellett fotózni.

De most minden összejött, új receptből főztem, nagyon jó lett és sikerült is lefotózni.

Nagyon jó recept, nem igényel extra hozzávalót (gyömbér és édes chiliszósz még a diszkontokban is van) mégis különleges és gyorsan elkészül.

A zöldségeket én bedobtam az aprítóba, de ha nincs aprító, a répát és a cukkinit le lehet reszelni, a többit pedig késsel apróra vágni.

Hozzávalók
  • 25 dkg darált marhahús
  • 1 nagyon kicsi cukkini
  • 2-3 kisebb/közepes sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 újhagyma, a zöld részei félretéve a tálaláshoz
  • só, bors
  • 1 teáskanál (pirított) szezámmag olaj
  • 2-4 evőkanál édes chiliszósz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1/2 teáskanálőrölt gyömbér
  • a tálaláshoz rizs és a félretett újhagyma vékonyan felkarikázva

A zöldségeket aprítóval vagy reszelővel illetve késsel finomra vágom.

Egy nagy serpenyőt felhevítek és 2-3 percig sütöm benne a húst, amíg mindenhol kifehéredik.

A húshoz adom a zöldségeke, sózom, borsozom és pár percig kevergetve nagy lángon addig főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ehhez csak pár percre van szükség, hiszen nagyon kicsire vannak vágva.

Egy kis tálban összekeverem a szójaszószt, az édes chiliszószt, a gyömbért és a szezámmagolajat, majd az egészet a húshoz öntöm.

Két-három percig főzöm, hogy a szósz mindenhol bevonja a húst és a zöldségeket.

Forrón, főtt rizzsel és a félretett újhagymával megszórva tálalom.

2 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Cukkinis-parmezános gnocchi Hozzávalók: 50 dkg gnocchi 3 kis cukkini 1 csokor újhagyma 1 evőkanál olívaolaj 4 evőkanál tejszín 1 evőkanál citromlé 10 dkg parmezán A gnocchit megfőzöm a zacskón található útmutatás szerint, leszűröm, és félreteszek egy … Tovább
  • Zöldséges tostada II. A múltkori után egy újabb zöldséges tostada (hát igen van néhány csomag tortillalap a szekrényben, aminek közeledik a lejárata, úgyhogy bele kell húzni az elfogyasztásukba). Ha valaki vállalja a sok kis dobozkát, akár munkáb… Tovább
  • Olasz zöldségleves tortellinivel Ismét az aktuális (magyar) GoodFood-ból főztem – szokás szerint némi változtatással, és ahogy elnézem az elmúlt hetek termését, ismét levest. Úgy tűnik mostanában leves-fronton újítgatok leginkább. Találtam a levestészták-le… Tovább
  • Csirkés-BBQ pizza Januárban megvettem a TV paprika magazint, mert egy akkora hamburger volt a címlapján, hogy egyszerűen nem hagyhattam ott – sütöttem is utána hamburgert, cheddarral, ahogy kell. Van benne 3 ígéretes lencsés recept is, amikre… Tovább
  • Ricottával töltött cukkini tekercsek Arra jutottam, hogy túl ritkán forgatom a Gordon Ramsay – Vasárnapi ebédet, igaz van benne pár étel, amit tutibiztos sohasem fogok kipróbálni (halból vannak…), de van egy csomó, amit meg igazán megcsinálhatnék. Nem biztos, h… Tovább

1 megjegyzés:

Süni írta...

Szia, baromira tetszik a cikk :)