2011. szeptember 14., szerda

Zöldséges tostada II.

A múltkori után egy újabb zöldséges tostada (hát igen van néhány csomag tortillalap a szekrényben, aminek közeledik a lejárata, úgyhogy bele kell húzni az elfogyasztásukba).

Ha valaki vállalja a sok kis dobozkát, akár munkába is lehet vinni, összerakás előtt át kell melegíteni a tortillát és a babos ragut, aztán jöhet a rétegzés.

Mostanában vagy nem volt sehol avokádó, vagy csak bénák, végre sikerült jót venni (és jókor felvágni).

Hozzávalók:

  • 1 babkonzerv (most fehér vesebabot használtam)
  • kb. 10-12 cm-es cukkini darab
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis sűrített paradicsom
  • só, bors, bazsalikom, chili
  • rukkola
  • 1 nagy avokádó
  • reszelt sajt
  • 2 tortillalap
  • olaj
  • tejföl

A hagymát apróra vágom, és kevés olajon pár percig sütöm, azután hozzáadom a zúzott fokhagymát,  a cikkekre vágott cukkinit és paradicsomot. Miután a cukkini nagyjából megpuhult, belekeverem a lecsöpögtetett babot, a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Addig főzöm, amíg kissé besűrűsödik (nem jó, ha rögtön eláztatja a tortillalapot). A tortillalapokat ollóval cikkekre vágom, és teflonserpenyőben kevés olajon ropogósra sütöm. A tortillát elosztom két tányéron, rájuk kanalazom a forró babos ragut, megszórom reszelt sajttal, körberakom rukkolával, kanalazok rá egy kis tejfölt, és rászórom a kockákra vágott avokádót.

2 fős adag.

0 megjegyzés: