2010. december 28., kedd

Panini


Nem gasztro-témájú minden karácsonyi ajándékom (ajándékunk), de azért sok olyan van, amit bemutathatok itt a blogon. :-).
Majd írok az új társasjátékról, meg előbb-utóbb kipróbálok valamit Nigella házi-istennős receptjei közül, meg elolvasom “A csokoládé kiskönyvét”, meg kipróbálom a kenyérsütőgépet (úgyis ígértem Julcsinak egy pizza sütést)…
Az első ‘úá’ azonban a Tefal avanti 3 in 1 gép, szendvicssütő és gofrisütő és grill.
image
A doboz szerint még kétféle betétet lehet hozzá venni (a Pannónia úti szervíz- és alkatrészboltban), van egy másik alakú szendvicssütő betét, és ostyasütő (ez utóbbi kicsit érdekel, de nem rohanok el gyorsan venni egyet, mert kemény vagyok meg minden). Még csak a grill-lapokat használtuk, holnap jön a gofri-tesztelés.
Ez panini-dolog nagyon király, meg hamburgerbe is lehet benne húst sütni, és már tervezem a light-bundáskenyér sütést is.
Hozzávalók:
  • 1 kis ciabatta (vagy egy nagy fele)
  • vaj/majonéz
  • bazsalikom-levelek
  • fél mozzarella golyó
  • 1 szelet sonka
A ciabattát félbevágom, és mindkét oldalát vékonyan megkenem vajjal vagy majonézzel. Az alsó felére terítek egy szelet sonkát, megpakolom szeletekre vágott mozzarellával, megszórom bazsalikommal, befedem a tetejével, és pár percig sütöm.
1 fős adag.

3 megjegyzés:

gasztroreka írta...

Látom, hogy nagyon jól viselkedetél, ha ilyen szép dolgokat hozott a Jézuska!:)

Kata írta...

Nekem is van, nagyon szeretem, sok mindent lehet vele csinálni!

...és azt mondod, már ostyasütő is van hozzá? de jó, akkor majd azt még beszerzem!

Lilla írta...

aha, két virágforma és a közepén az egyik oldalon van minta. a használati utasításban volt kép róla, hogy ezek vannak. ha veszel, várom a beszámolót :-)