2011. október 10., hétfő

30 days of creativity–10. nap (karamelles forró csoki)

ital_2.jpg

Ehhez jár recept is: karamelles forró (fehér) csokoládé. A roppant hosszú név kb. le is fedi az egészet. Egy bögrébe beletördelek 2 csík fehércsokoládét, tejszín-tej keveréket melegítek (1:2 arányban), amikor elég forró (de még nem forr) ráöntöm a csokoládéra, addig keverem, amíg homogén nem lesz, és belecsurgatok két teáskanálnyi dulce de leche-t. (1adag)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Lazac póréhagymával Francia szakácskönyv + fagyasztóürítés + halevő férj + nem tudom ma mikor mit és hol ebédelek = lazac póréhagymával. Borzasztó sok jég van már a fagyasztóban*, úgyhogy megpróbálunk mindent kienni belőle, bár attól félek a sz… Tovább
  • “Icebox cake” aka “hűtő süti”Nyilvánvalóan túl sok amerikai food blog-ot olvasok (és végképp túl sokat nézem az apartment therapyt, és azon belül a thekitchn-t), aminek az eredménye a rajongásunk a ‘mac’n’cheese meg a hamburger meg a chocolate chip cooki… Tovább
  • 30 days of creativity–10. nap (karamelles forró csoki) Ehhez jár recept is: karamelles forró (fehér) csokoládé. A roppant hosszú név kb. le is fedi az egészet. Egy bögrébe beletördelek 2 csík fehércsokoládét, tejszín-tej keveréket melegítek (1:2 arányban), amikor elég forró (de … Tovább
  • Csirkemellfilé sajtmártással és sütőtökös rizzsel Itt az ősz, megjelentek a dísztökök, a sütőtökök, és a babákat már téli anorákban, sapkában és a babakocsira szerelhető védőizében sétáltatják. Mintha legalábbis –10 fok lenne. Nekem meg kardigánt kellett húzni reggel. Réme… Tovább
  • Stroganoff csirke Finom meg egyszerű, de azt hiszem nem lesz gyakori vendég nálunk, mert a savanyúság-allergiám a jelek szerint növekvő tendenciát mutat, és már az egy adagba jutó 1 ecetes uborka és pár szem kapribogyó is soknak bizonyult. Á… Tovább

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Megkóstolnám