2011. október 23., vasárnap

Cukkinis-parmezános gnocchi

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 3 kis cukkini
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál citromlé
  • 10 dkg parmezán

A gnocchit megfőzöm a zacskón található útmutatás szerint, leszűröm, és félreteszek egy kicsit a főzővízből. Az újhagymát felkarikázom, és a cukkinit “szalagokra” vágom egy zöldséghámozó segítségével. Az olívaolajat felhevítem, hozzáadom a hagymát és a cukkinit, majd pár perc után belekeverem a tejszínt, a citromlevet és pár kanálnyi főzővizet. Miután a cukkini megfőtt (nem kell neki sok idő), belereszelem a parmezán felét, összekeverem a gnocchival, és tűzálló tálba teszem. A tetejére reszelem a maradék parmezánt, és grill alá teszem, amíg a sajt megolvad, majd azonnal tálalom.

4 fős adag. A BBC GoodFood-ról.

1 megjegyzés:

Lilla írta...

hajjjajjjj de még mennyire