2011. október 23., vasárnap

Cukkinis-parmezános gnocchi

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 3 kis cukkini
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál citromlé
  • 10 dkg parmezán

A gnocchit megfőzöm a zacskón található útmutatás szerint, leszűröm, és félreteszek egy kicsit a főzővízből. Az újhagymát felkarikázom, és a cukkinit “szalagokra” vágom egy zöldséghámozó segítségével. Az olívaolajat felhevítem, hozzáadom a hagymát és a cukkinit, majd pár perc után belekeverem a tejszínt, a citromlevet és pár kanálnyi főzővizet. Miután a cukkini megfőtt (nem kell neki sok idő), belereszelem a parmezán felét, összekeverem a gnocchival, és tűzálló tálba teszem. A tetejére reszelem a maradék parmezánt, és grill alá teszem, amíg a sajt megolvad, majd azonnal tálalom.

4 fős adag. A BBC GoodFood-ról.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Gombás omlett Újra iskolába járok, csak most nem hétközben délelőtt okosodom, hanem esténként, és szombaton, túlnyomórészt ebédidőben. Ezért rendes reggelit kell készítenem, hogy ne korogjon a gyomrom előadáson. Nem szeretnék én lenni a… Tovább
  • Gombás-sonkás sült tészta Sokszor marad mindenféle alapanyagból 5-10-15 dkg, ami önmagában nem sok mindenre jó, különösen, ha nem 1 főre kell főzni. Ennek a sült tésztának az alapja a megfőtt olasz tészta, és a sajtos besamelmártás, ezt aztán minde… Tovább
  • Sajtos kiflik Mennyei, omlós sós kiflik – bableveshez, uzsonnára, vagy csak úgy… Ebből a mennyiségből 48 darab lesz, kisebb létszám esetén fél adagot érdemes sütni, mert frissen a legjobb. Hozzávalók: A tésztához: 70 dkg liszt … Tovább
  • Fetás-cukkinis bulgur Érdemes kihasználni a nyárutót, még tele vannak a piacok olcsó zöldségekkel és gyümölcsökkel, és még lehet tartani egy grill-partyt a barátokkal. A hagyományos burgonya- és francia saláták mellett nyugodtan próbáljuk ki ez… Tovább
  • Zöldséges tésztafelfújt A többi felfújttal ellentétben nem csak frissen jó, nyugodtan lehet másnap ebédre vinni, és akár hidegen is fogyasztható, ezért leginkább a quiche-ek töltelékére hasonlít. Bármilyen zöldségkeveréket használhatunk hozzá, ne… Tovább

1 megjegyzés:

Lilla írta...

hajjjajjjj de még mennyire