2012. július 6., péntek

Hideg joghurtos cukkini leves


Nem is tudom, mihez hasonlítsam ezt a “levest”, talán leginkább az avokádó-krémlevesre hajaz – nagyon sűrű, szuper-krémes és enyhén hagymás. Olyan, mint egy desszert, csak sós. Ideális ebben a melegben.
Hozzávalók:
  • 2 cukkini
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • kevés só
  • 1-2 pohár víz
  • 3-5 dl natúr joghurt
A hagymát felkockázom és pár perc alatt üvegesre sütöm az olajon. Rádobom a nagyobb darabokra vágott cukkinit, átforgatom, felöntöm 1 pohár vízzel, és lefedve puhára főzöm/párolom. Közben kicsit megsózom, és ha szükséges öntök még hozzá vizet. Miután megpuhult a cukkini, félreteszem hűlni. Simára turmixolom, hozzáadom a joghurtot, és ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítom (szerintem akkor jó, ha a kanál nyoma megmarad benne, azaz inkább lágy tejszínhab sűrűségű, nem pedig híg leves). Jól behűtve tálalom.
4 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: