2011. május 23., hétfő

Spárgakrémes tészta

IMG_6990

Hozzávalók:

  • 30 dkg fettuccine/tagliatelle
  • 50 dkg spárga
  • 3 dl tejszín
  • 1 mozzarella gömb (125 g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • parmezán

A spárgát megtisztítom, 2-3 cm-es darabokra vágom, és a sípokat külön rakom. Egy fazékban vizet forralok, és a spárgadarabokat (kivéve a csúcsokat) megfőzöm. A tejszínt felforralom, belekeverem a finomra vágott fokhagymát, és félreteszem. Leszűröm a spárgát,a  tejszínhez adom, és összeturmixolom. Megfőzöm a tésztát, és az utolsó pár percre hozzáadom a spárgacsúcsokat is. Közben fűszerezem a spárgakrémes szószt (só, bors, parmezán), és ha szükséges adok hozzá egy kicsit a tészta főzővizéből. A leszűrt spárgadarabos tésztát összekeverem a mártással, és mozzarella-darabokkal megszórva tálalom.

4 fős adag.

1 megjegyzés:

mellissina2 írta...

Lilla vittem ezt a receptet is.nagyon tetszik!!!!