2011. május 23., hétfő

Spárgakrémes tészta

IMG_6990

Hozzávalók:

  • 30 dkg fettuccine/tagliatelle
  • 50 dkg spárga
  • 3 dl tejszín
  • 1 mozzarella gömb (125 g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • parmezán

A spárgát megtisztítom, 2-3 cm-es darabokra vágom, és a sípokat külön rakom. Egy fazékban vizet forralok, és a spárgadarabokat (kivéve a csúcsokat) megfőzöm. A tejszínt felforralom, belekeverem a finomra vágott fokhagymát, és félreteszem. Leszűröm a spárgát,a  tejszínhez adom, és összeturmixolom. Megfőzöm a tésztát, és az utolsó pár percre hozzáadom a spárgacsúcsokat is. Közben fűszerezem a spárgakrémes szószt (só, bors, parmezán), és ha szükséges adok hozzá egy kicsit a tészta főzővizéből. A leszűrt spárgadarabos tésztát összekeverem a mártással, és mozzarella-darabokkal megszórva tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zöldséges enchilada & töltött paprika Tegnap nagyon trükkösen főztünk. Egyféle zöldséges-bulgurból kétféle étel készült. A felét kaliforniai paprikába, a másik felét pedig tortillába töltöttük. Azt hiszem bevezetem az állandó repertoárba az enchiladat, és nekiál… Tovább
  • Spenótos-ricottás rétes Három hét alatt nem sikerült olyan mirelit spenótot vennem, amiben nem pürésítve van a spenót, hanem összevágva. Arról nem is beszélve, hogy egyszer sikerült itt a sarkon a sparban apróra vágott bébispenótot szereznem, ami a… Tovább
  • Olasz zöldségleves tortellinivel Ismét az aktuális (magyar) GoodFood-ból főztem – szokás szerint némi változtatással, és ahogy elnézem az elmúlt hetek termését, ismét levest. Úgy tűnik mostanában leves-fronton újítgatok leginkább. Találtam a levestészták-le… Tovább
  • Ricottás-epres pohárkrém No nem mintha kifogásokat kellene keresnem, hogy miért készítettem joghurtos-epres kanalazós “izéket” uzsonnára, de sok bontott keksz van itthon, el akarom őket használni. Az egyik ezzel el is fogyott, úgyhogy haladok a dol… Tovább
  • Hideg avokádó-krémleves Ezzel a recepthez még a nem túl jó avokádókat is nagyszerűen fel lehet használni, két olyan avokádóm volt itthon, amiből azt sem néztem ki, hogy ehetők egyáltalán – az egyik “oké” volt, a másik “oké de vízízű”, és a leves m… Tovább

1 megjegyzés:

mellissina2 írta...

Lilla vittem ezt a receptet is.nagyon tetszik!!!!