Hozzávalók:
- 30 dkg fettuccine/tagliatelle
- 50 dkg spárga
- 3 dl tejszín
- 1 mozzarella gömb (125 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- parmezán
A spárgát megtisztítom, 2-3 cm-es darabokra vágom, és a sípokat külön rakom. Egy fazékban vizet forralok, és a spárgadarabokat (kivéve a csúcsokat) megfőzöm. A tejszínt felforralom, belekeverem a finomra vágott fokhagymát, és félreteszem. Leszűröm a spárgát,a tejszínhez adom, és összeturmixolom. Megfőzöm a tésztát, és az utolsó pár percre hozzáadom a spárgacsúcsokat is. Közben fűszerezem a spárgakrémes szószt (só, bors, parmezán), és ha szükséges adok hozzá egy kicsit a tészta főzővizéből. A leszűrt spárgadarabos tésztát összekeverem a mártással, és mozzarella-darabokkal megszórva tálalom.
4 fős adag.
1 megjegyzés:
Lilla vittem ezt a receptet is.nagyon tetszik!!!!
Megjegyzés küldése