2012. szeptember 29., szombat

Édes avokádó puding - reggelire

IMG_8305

Nagyon régóta szemeztem ezzel a recepttel, igazán nem tudom miért tartott ennyi ideig a megvalósítás, csupa olyan alapanyag van benne, ami szinte mindig van itthon.

Az első kanálnyi után arra jutottam, hogy “ó anyám…”. Eddig is tudtam, hogy az avokádónak enyhén diós aromája van, és éreztem is már többször, de a fűszerek mellett azért ez nem mindig egyszerű. Így, nagyjából “magában” és enyhén édesítve, azonban egyértelmű volt a diós aroma. Zseniális.

Hozzávalók:

  • 1 avokádó
  • 1/2 csésze tej
  • 1 evőkanál méz vagy juharszirup
  • a tetejére mandula vagy granola

Az avokádót összeturmixolom a tejjel és a mézzel/juharsziruppal. Átöntöm egy pohárba, szórok a tetejére egy kis mandulát vagy granolát és azonnal tálalom.

1 adag lesz belőle – nagyszerű reggeli vagy tízórai.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kefires pogácsa – buttermilk biscuits Decemberben elég henyélő üzemmódban voltam, most pár napja indultam be ismét a konyhában. Ezzel az ebéddel búcsúztattuk az óévet.Csirke raguleves és “pogácsa”. Azért az idézőjel, mert ez nem pont az, amit mi pogácsának hívun… Tovább
  • Aszalt paradicsomos zabkeksz Van Mandynek egy nagyon jó sajtos keksze, már egy csomószor csináltam, néha csak sima lisztből, néha részben tökmagliszttel,  néha részben teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel. Most ennél egy kicsit nagyobbat tekertem ra… Tovább
  • Téli saláta Nagyon jól néz ki, nagyon menő és nagyon finom – mindenféle őszi-téli menőség egy tányéron. Mostantól nincs kifogás, mindenki egyen több zöldséget, és le az unalmas salátákkal! akkor, nézzük mi került a tányérra bébispenót … Tovább
  • Lusták müzlije – overnight oatmeal Nem igazi recept, inkább csak egy ötlet. Levi nagy rajongója a zabkásának (engem a világból ki lehet vele kergetni) – ezt mindig magának csinálja, úgyhogy pontos mennyiségeket nem tudok, de eléggé bolond biztos a dolog. A l… Tovább
  • Szarvasgombás sajtos makaróni (szarvasgombás / truffle mac) Még mindig azt mondom, hogy csodálatos ez a könyv – Mac and cheese cookbook – , de tényleg, mi lehet ennél jobb? Még nem döntöttem el, hogy melyik verziót preferálom, a tűzhelyen készre főzött, krémes, azonnal ehető (!) vagy… Tovább

0 megjegyzés: