Hagymaleves receptből sosem elég. Ez a legújabb, a nemrég kiadott DM-es Alnatura szakácskönyvből van (nagyon jó kiadvány egyébként, nem termék-elhelyezéses, a fogások évszakonként vannak csoportosítva előételtől desszertig, és a zömük vega).
Hozzávalók:
-  4 közepes/nagy hagyma
-  1 ek olívaolaj
-  1ek vaj
-  só, bors, nádcukor
-  1 teáskanál szárított kakukkfű
-  1 kávéskanál kömény (én ennél kevesebbet raktam bele)
-  1 ek liszt
-  1 dl tejszín
-  5 dl zöldség-alaplé
-  1 ek mustár
-  a tálaláshoz vajon ropogósra sütött kruton, nekem kenyér hiányában, vajas, enyhén sózott ropogós rozsos kenyér
A hagymát megtisztítom, félbevágom és vékonyan felszeletelem. Egy fazékban felhevítem az olajat és a vajat, és a hagymát közepes hőmérsékleten addig párolom, amíg elkezd kicsit karamellizálódni (minimum 10 perc). Fűszerezem, megszórom a liszttel, összekeverem és felöntöm az alaplével. 30 percig főzöm, majd belekeverem a mustárt és a tejszínt, összeforralom, és krutonnal/pirítóssal tálalom.
2 adag lesz belőle.

 
 
 
 
 Bejegyzések
Bejegyzések
 
 
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése