2012. december 8., szombat

Bagettből panini…

Ez kicsit heuréka volt nekem a héten, hogy nagyon jó kis sajtos melegszendvicset lehet csinálni az elősütött bagettből a különböző zöldség-levesek mellé. Még mindig nagy kedvencem a paradicsomleves + sajtos melegszendvics, vagy az almás zellerleves + mozzarellás-sonkás melegszendvics. És ha már unom a szendvics-kenyérből készült verziót, akkor jön a képbe ez.

A bagettet kb. fele annyi ideig sütöm, mint a zacskón megadott, majd félreteszem hűlni, kettévágom, megvajazom, telepakolom mindenfélével, és pár perc alatt készre sütöm a csíkos betéttel a gofrisütőben. Azért jó nem készre sütni, mert így nem olyan kemény még a héja, és könnyebben-szebben összenyomható.
( a képen láthatóban sonka, füstölt mozzarella és paradicsom-darabok vannak)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kecskesajtos-szárított gombás keksz Már megint Martha Stewart. Van egy roppant vaskos, és képekkel gyengén ellátott könyve, a “The Martha Stewart Living Cookbook: The New Classics”. Több mint 1200 recept van benne. Az nyilvánvaló, hogy nem fogom végigfőzni. Ha… Tovább
  • Quinoa saláta Egészséges, gyorsan megvan, jól szállítható, igazi jolly joker hétköznapra. :-)A recept inkább ötletadó, nem mértem a hozzávalókat. Azt hiszem a quinoa 10 deka volt, és 2,5-3 adag lett végül az egész. Mi került bele: quinoa… Tovább
  • Eper-kecskesajt-balzsamecet Rozsos buci, kecskesajt, eper és harmadára beforralt balzsamecet. Ennyi. … Tovább
  • Buffalo csirke falatok Nagyon sokszor jött már szembe ez a recept a Pinteresten, úgyhogy meg kellett csinálnom :-) Meg hát mégiscsak csirke, sajt, corn flakes-be panírozva… (és olajfürdő helyett sütőben sütve) Persze szokás szerint óvodás-kompatib… Tovább
  • Rakott karfiol (sült csirkével) Sokadik rakott karfiol-recept, na nem mintha a többi nem lett volna jó, de egyrészt mikor mi van itthon, másrészt próbálom időnként minimalizálni a hozzá tartozó – nekem végtelennek tűnő – munkafolyamatok számát. Most a hús … Tovább

0 megjegyzés: