2013. március 17., vasárnap

Perecbundás csirke mézes-mustáros mártással

IMG_8602

Újabb recept a márciusi GoodFoodból, amin kicsit változtattam csak – combfilét ajánl hozzá, én inkább mellből csináltam, most az volt a szimpatikusabb, és a mártás kapott egy joghurtos/kefires alapot.
A köret répa-burgonya tócsni/röszti. Lehet csak répából is, nekem nem volt itthon elég belőle, ezért reszeltem hozzá egy krumplit is.
Mennyiségek nincsenek, nem mértem semmit, de azért könnyű reprodukálni.

Hozzávalók:

  • csirkemell (vagy comb) filé
  • tojás (maradék fehérje is lehet)
  • liszt
  • sós perec (a ropi-tésztájú)
  • kefir vagy joghurt
  • méz
  • mustár
  • alma vagy fehérborecet
  • olajspray

A húst szeletekre vágom. A panírozáshoz előveszek 3 mélytányért. Az elsőbe enyhéz sózott-borsozott liszt kerül, a másodikba a tojás vagy tojásfehérje, a harmadikba az összetört perec (aprító vagy zacskó + kalapács). A hússzeleteket bepanírozom, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Olaj-sprayvel megfújom kicsit, és előmelegített, 200 fokos sütőben megsütöm (kb. 35 perc).
A mártáshoz összekeverek pár kanál joghurtot vagy kefirt feleannyi mustárral, negyedannyi mézzel, és egy kevés ecettel.
Burgonya és zöldsaláta illik hozzá (ez rukkolát és tócsnit jelentett nálam).

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tejben-vajban főtt csirkecomb Felavattam a szárnyas ételes Stahl könyvemet is. Nekem az édi-bédi stílusa egy kicsit hmmmm, visszatetsző. Nem is tudom hányszor szerepel a leírásban az, hogy “az ici-pici combocskák”. Booooooaaaaaaffff. Gyereknek sem bírom… Tovább
  • BBQ csirkenyárs cukkinivel “Panelgrill” ahogy én hívom, bár nem panelben lakunk, hanem új hőszigetelt, csilivili téglaházban. De a kis ablaktalan konyhában készült, villanyfőzőlapon, grillserpenyőben :-) De ez nekem nem akadály a saslik és hamburgers… Tovább
  • Almás csirkesaláta A hamburger-projekt után, most azt hiszem szendvics- és jégkrém-projekt zajlik, bár ezt így még nem fogalmaztam meg magamnak. Levinek saját bevallása szerint hatalmas élmény volt amikor Nagy-Britanniában járt, hogy a szendvi… Tovább
  • Sült csirkés szendvics A “gyors szárnyas ételek”-ben láttam egy hasonló csirkés szendvicset, amit a mi ízlésünkre formáltam. Amúgy más is gyros szárnyasételeknek meg gyros süteményeknek hívja a sorozatot? Na jó én nem, de Levi igen, és kíváncsi va… Tovább
  • Mogyoróvajas csirkepástétom Életemben másodszor megsütöttem egy egész csirkét, amit nyilvánvalóan nem ettünk meg ketten egy ültő helyünkben – nem is ez volt a cél. Sok recept ír maradék sült csirkét, meg bolti grillcsirkét, ezek nálam elég felejtősek,… Tovább

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Lilla! Egyszerű és isteni, nem utolsó sorban pedig egy újabb étel, amit a Crohn-beteg unokaöcsém is ehet. Köszönet érte. :)Kriszta

Lilla írta...

:-)