2013. július 24., szerda

Tésztasaláta grillezett kukoricával

tesztasalata1

Van most némi “everyday food”-kattanásom. Az alkalmazásukat elég régen letöltöttem a telefonomra (van WP 8-ra, őrület, tök király!), és Sarah Carey videóit a végtelenségig tudom nézni. Annyira jó, zöldséges, gyors ételeket főz, és olyan lelkesedéssel, hogy akinek nem támad kedve a videók után a  főzéshez, azzal valami komoly baj van. Az tényleg kenjen magának egy párizsis zsemlét, és nyammogja el azt.

A vajjal bedörzsölt, grillezett kukorica elképesztő királyság. Sütöttünk egy adagot, a nagy részét elmajszoltuk a születésnapi hot-dog partyn, a maradékból pedig elkészítettem ezt az egyszerű salátát.

Hozzávalók:

  • 15 dkg tészta (nálam teljes kiőrlésű fusili)
  • néhány paradicsom (nagy húsos az ideális)
  • 2 cső kukorica
  • kevés vaj
  • olívaolaj
  • bazsalikom
  • 25 dkg ricotta
  • só, bors

A kukoricát megtisztítom, kevés vajjal “megmasszírozom”, a paradicsomokat félbevágom, és kivágom a zöld közepüket. A zöldségeket pár perc alatt megsütöm (grillserpenyőben is lehet). A tésztát megfőzöm a csomagolás szerint. A langyosra hűlt kukoricáról éles késsel levágom a szemeket, a paradicsomot nagyobb darabokra vágom. A tésztát összekeverem egy kevés olívaolajjal, a kukoricával és a paradicsommal és jó sok friss bazsalikommal. Sózom, borsozom és belekeverem a ricotta kétharmadát. Tálalás előtt a tetejére kanalazom a maradék ricottát.

3 adag lesz belőle, hidegen és langyosan is jó.

Az eredeti recept:

Kapcsolódó bejegyzések

  • Ricottás málnatorta Nem az volt az eredeti tervem, hogy madárfészek-tortát sütök, csak ki akartam próbálni a kis gyümölcstorta formáimat, és csokitojásokat akartam a díszítéshez használni, hogy húsvéti legyen a dizájn. Aztán amikor mentem a f… Tovább
  • Kókuszos ricottakrém Volt egy fél doboz ricottám és némi bontott kekszem (és állandó igény van az esti desszertre), amikből a múltkori, nagyon jól sikerült kókuszos ricottatortából kiindulva összehoztam egy kis adag pohárkrémet. És igen, még m… Tovább
  • Sütőtökös-ricottás lasagne Eredetileg vegetáriánus lasagnét akartam sütni, csak sütőtökkel és ricottával, végül került bele egy kis húsos szalonna, mert volt egy kis maradék a hűtőben, ami más ételbe nem illett volna. Nagyon jó lett, biztosa fogom m… Tovább
  • Kókuszos ricottatorta Nem is tudom már mit kerestem (elég mást az biztos, nem kókuszos ricottatortát) a neten, amikor belefutottam Adéle tortájába. Nem is kellett semmit sem változtatnom a receptjén, hogy általam is kivitelezhető legyen, csak néh… Tovább
  • Gnocchi paradicsomszósszal és ricottával Két kedvenc a napokban: ricotta és gnocchi. Csak kár, hogy a paradicsom annyi levet engedett, és nem volt kedvem órákig főzni a 26-27 fokos lakásban, így nem lett olyan esztétikus, mint szerettem volna. Hozzávalók: 1… Tovább

0 megjegyzés: