2013. augusztus 29., csütörtök

Ananász-uborka salsa

salsa

Tovább tartott ezt a kis ábrát elkészíteni, mint magát az ételt :-).
Van fotó is, megmutatom azt is:

A recept ismét Sarah Carey, és Everyday Food, csak én kihagytam a chilit, mert puhányok vagyunk. Nem jut eszembe semmi okosság, csak hogy gyors, egyszerű, nagyon finom és jól megy grillezett hal vagy csirke mellé.

Hozzávalók:

  • 1 ananász, vagy 1 ananászkonzerv leszűrve
  • fél kígyóuborka (meghámozva, vagy anélkül, ahogy szimpatikusabb)
  • 2 újhagyma
  • 1 lime leve
  • 1 kanál méz
  • friss bazsalikom

Az ananászt és az uborkát kis kockákra vágom, a hagymát nagyon vékonyan felszeletelem, és összekeverem. Hozzáadom a mézet, a lime-levet, pár kanál apróra vágott bazsalikomot, összeforgatom.Tálalásig hűtőbe teszem.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Epres-nutellás panini Folytatódik a születésnapi eper-dömping. Az epres keksz és gofri után itt a nutellás-epres panini. Elég erős indítása a napnak, ezután kétszer meg kell gondolni a további menüt, hogy ne az legyen belőle, hogy “jó-jó, de hát… Tovább
  • Vegaburger marinált zöldségekkel Receptversenyt hirdetett a Tokaji Borecet Manufaktúra, az indulóknak öt különböző termékmintát küldtek (amit szerencsére a postás nem próbált meg begyömöszölni a postaládába, hanem felhozta). Nekem a három fűszeres fehérbor… Tovább
  • Ananászos rizs Ez a recept is a GoodFoodról van, azt hiszem eddig egy lyukra futásom volt onnan, valami rosszul sikerült cupcake*. Az végképp a kedvencemmé teszi az angol nyelvű receptes-főzős oldalak közt, hogy grammban meg milliliterben… Tovább
  • Sajtos nachos Már egy ideje szemeztem Tücsökbogár nachos receptjével, végre eljutottam odáig, hogy megcsináljam én is, és hát huhhhh…. Nagyon jó lett, és kettőnknek kicsit sok is, úgyhogy a felét befagyasztottam, pedig pusztítottuk elég … Tovább
  • Kávébrownie Azt hiszem egy kicsit túlsütöttem, mert igen erős nyers-tojás fóbiám van, és a szakácskönyv kicsit hosszú sütési időt adott meg. Aki belül kicsit nyersen szereti, az süsse kevesebb ideig, vagy alacsonyabb hőmérsékleten. Elé… Tovább

3 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Imádom ezt az ábrát!

Lilla írta...

köszi :-)

Emi írta...

Én nagyon szeretném! Ügyes az ábra, hát így is lehet receptet írni :)