2013. november 9., szombat

Zellerkrémleves sült fokhagymával

Címszavakban: zeller, sült fokhagyma, petrezselyem-olaj és pisztácia. Jó, mi?

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • kb. 0,5 kg zeller, megpucolva, és 1,5 cm-es kockákra vágva
  • 2 krumpli, megpucolva, és 1,5 cm-es kockákra vágva
  • olívaolaj
  • 1 nagy hagyma, apróra vágva
  • 1 liter zöldségalaplé (vagy csirke, de akkor már nem vega!)
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • pisztácia

Fogok egy darab alufóliát, meglocsolom egy kis olívaolajjal, belecsomagolom a fokhagymát, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 1 óra alatt megsütöm.

A hagymát 1-2 kanál olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a krumplit és a zellert, pár percig együtt sütöm, majd felöntöm az alaplével. Belenyomom a sült fokhagymagerezdeket és puhára főzöm a zöldségeket.
Összeturmixolom, belekeverem a tejszínt, ha szükséges, sózom, borsozom.
A tálaláshoz a petrezselymet egy kevés olívaolajjal pépesítem (mozsárral vagy aprítóval), és átszűröm.
A forró levest tányérokba szedem, csöpögtetek rá a petrezselymes olajból, és megszórom összevágott pisztáciával.

4-6 adag lesz belőle. Innen van a recept.

0 megjegyzés: