2009. február 11., szerda

Krumplifőzelék


Változtatás nélkül, "ahogyan anyámtól tanultam".
Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 babérlevél
  • só, bors
  • 2 evőkanál liszt
  • tej
  • tejföl
  • ecet

A zöldségeket megtisztítom, a hagymát lereszelem és a krumplit kb 4 mm-es karikákra vágom. Az olajat felhevítem és átforgatom benne a hagymát. Hozzáadom a krumplit és 2-3 percig együtt pirítom. Felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem teljesen ellepje. Sózom, borsozom, beleteszem a babérleveleket. Miután megfőtt, habarást készítek a lisztből és 1-1 dl tejből és telfölből. Ha szükséges adok hozzá még tejet. Egy kiskanál ecettel (5%-s almaecet pl) savanyítom.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kókuszos-csokis muffin Lehet, hogy a közeljövőben meg fognak kicsit szaporodni a muffin receptek, mert az esti iskola vacsoraidőben van, és kell valamit ennem előtte, vagy vinni a szünetre, erre eddig a muffin tűnik a legjobb választásnak, mert … Tovább
  • Gnocchi sütőtökmártással Az eddigi évek fényében elég hihetetlen, de már nyáron elkezdődött a sütőtökszezon. Én anno azt tanultam, hogy a sütőtök novembertől februárig tart. Most pedig már augusztus legvégén is láttam sütőtököt a piacon a málna és… Tovább
  • Gnocchi Ki akartam próbálni, milyen a házi gnocchi. Nos nem rossz. Sőt. De jobb úgy nekivágni, ha van 1-2 gyurmázós, óvodáskorú gyerek a közelben, akikkel meg lehet osztani a hengergetés-villával csíkozás munkafázisokat, mert neke… Tovább
  • Rizskoch Gondolom mindenkinél családi klasszikus, és a gyerekek nagy kedvence. Én egy kis időre megfeledkeztem róla, akár a piskóta csokiöntettel nevű kreációról, de az “ember” nagy örömére előszedtem az agyam hátsó részéből. Hogy … Tovább
  • Gofri II. - sajtos gofri Gofri-tesztelés, második rész: a múltkori ropogós édes után most egy sós változat következett. Aki szereti a lángost, szerintem ezt is szeretni fogja: rengeteg tejfölt és reszelt sajtot lehet a tetejére pakolni. A tészta n… Tovább

0 megjegyzés: