2009. szeptember 16., szerda

Gombás omlett

omlett1

Újra iskolába járok, csak most nem hétközben délelőtt okosodom, hanem esténként, és szombaton, túlnyomórészt ebédidőben. Ezért rendes reggelit kell készítenem, hogy ne korogjon a gyomrom előadáson. Nem szeretnék én lenni a ’folyton éhes lány’. Első körben gombás omlettet sütöttem.

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 1 evőkanál tej
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • kb. 30-35 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • kakukkfű
  • reszelt sajt
  • olaj

Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, rádobom a felkarikázott (és mérettől függően félbe vágott) gombát, sózom, kakukkfűvel ízesítem, és készre párolom. A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket kevés sóval kemény habbá verem. A sárgájákat habosra keverem a liszttel és a tejjel, majd óvatosan beleforgatom a tojáshabot. Teflonserpenyőben, kevés olajon a palacsintasütéssel megegyező módon, megsütöm az omletteket. Mindegyikre rakok a gombás raguból, félbehajtom őket, és reszelt sajttal megszórva tálalom.

2 fős reggeli.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Nah. Holnap nem megyek sehova reggel, lehetne ezt kapnom reggelire? Mondjuk egy szelet friss kenyérrel, és egy nagy pohár 3,8-as tejjel.

Köszönöm!!!:DDD

Lilla írta...

nálam a segéderő mosogat....