2009. szeptember 24., csütörtök

Póréhagymás csirkemell tejszínes mártásban

porescsirke1

Mindenkinek van valamilyen bűnös élvezete, kinek a csokoládé, kinek az alkohol, nekem a tejszínes szószos húsok. Nem kellene, mert hizlal, meg magas a koleszterinszintem, de néha egyszerűen muszáj. A csirkehús-tejszín páros mellé mindig kerül egy harmadik főszereplő az ételbe, most „a hagyma”. Nem is egyféle, hanem rögtön kettő. Sőt az eredeti terveim szerint háromféle lett volna, de az egy hete vásárolt snidlingnek megpenészedett a töve, úgyhogy repült a kukába. Pedig nagyon el tudtam volna képzelni egy kis aprított snidlinget a tetején.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 póréhagyma
  • kb. 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • kb. 2 evőkanál olaj
  • só, bors

A csirkehúst felkockázom, a kétféle hagymát karikákra vágom. Az olajon megpirítom a húst és a hagymát, megszórom a liszttel, majd hozzáöntöm a bort. Elkeverem, és lefedve 10 percig párolom. Hozzáadom a tejszínt, sózom, borsozom, és még egyszer felforralom. Rizzsel vagy krokettel, ha van, snidlinggel megszórva tálalom.

3-4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Pulykamell sajttalMennyiségeket nem tudok megadni, hús kinek-kinek az étvágya szerint, a  többi hozzávaló pedig a hústól függ....Hozzávalók:pulykamell szeletekolajban eltett aszalt paradicsomsajtbazsalikomA paradicsom olajából pár kanálnyit eg… Tovább
  • Csirkemell nyári zöldséggelA tél eddigi leghidegebb napján sikerült ezt a nyári ételt összehozni. A cukkini és a sárgarépa szerencsére nem olyan, mint a paradicsom, hogy csak nyáron van íze. Egy változtatást mindenképpen fogok eszközölni legközelebb, k… Tovább
  • Szecsuáni csirkeNem tudom, hogy ennek a receptnek mennyi köze van az eredetihez, aki tudja milyen a 'kínai nagykönyv' szerint, ne habozzon, ossza meg velem.Hozzávalók1 nagy csirkemell15 dkg földimogyoró (pucolás előtti tömeg)3 evőkanál olaj3… Tovább
  • Kapros pulykatokány Ez a recept anyám kézzel írott füzetkéjéből származik. Az évek során módosítottunk rajta, nem zsírral készül (szerintem sosem csinálta zsíron), és nem sertéshúsból, hanem pulykából vagy csirkéből. Amikor szezonja van a kapor… Tovább
  • Csirkés tortillaTöbbedik próbálkozásra sikerült csak normális tortilla-lapot sütni házilag. Most úgy tűnik, hogy megvan "a módszer". Nekem elég volt nedves konyharuhával letakarni a már megsütött lapokat, ha ez nem lenne elég, meg lehet kenn… Tovább

2 megjegyzés:

karola írta...

Nekem nagyon Teszik az oldal.:))

Lilla írta...

köszi :-)