2009. szeptember 24., csütörtök

Rántott palacsinta

palacsinta1

Macerás, és hizlal is, de azt mondom megérte. Nem lesz állandó vendég a konyhámban a rántott palacsinta, az előbb felvázolt okok miatt (és azért is, mert sok mosatlannal jár), de amikor nagy ritkán megkívánom, inkább itthon készítem ezután, és nem megyek el érte a palacsintázóba. Mégiscsak az a biztos amit, én készítek, frissesség, tisztaság és hasonlók szempontjából. Előételnek szerintem egy palacsinta az adag, vacsorára kettő.

Hozzávalók:

  • 6 darab sós palacsinta (ez nekem 1 tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl buborékos víz, csipet só, kevés olaj összetevőkből állt)
  • 15 dkg szeletelt füstölt főtt tarja
  • kb. 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • só, szerecsendió

a panírozáshoz:

  • 1-2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez olaj

a tálaláshoz tejföl

A vajból, a lisztből, és a tejből besamelt főzök, miután levettem a tűzhelyről, belekeverem a reszelt sajtot, és az apróra vágott tarját, sózom, szerecsendióval fűszerezem. A palacsintákat megtöltöm, és a végüket behajtva tekerem fel, hogy ne folyjon ki sütés közben a sajtkrém. A palacsintákat a szokásos módon – liszt-tojás-zsemlemorzsa – bepanírozom, és kb. másfél ujjnyi olajban oldalanként pár perc alatt megsütöm. Tejföllel és salátával tálalom.

3/6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Feketebab-chili Vettem egy kiló száraz fekete babot, amiből azt hiszem, elég sokféle ételt ki fogok tudni próbálni. Először egy vegetáriánus chilit készítettem, így akár böjtre is kiváló, de aki nem bírja hús nélkül megenni, tegyen bele e… Tovább
  • Rakott tőkehal Tőkehalat még sosem vettem ezelőtt, egy alkalom után a tapasztalatok: kiolvasztás közben elég sok vizet engedett magából, sütés előtt ezért érdemes felolvasztani, különben főzés lesz a dologból, az eddig elfogyasztott két … Tovább
  • Pestos csirkével töltött palacsinta Alkalmas ez az étel maradékok eltüntetésére (pár darab palacsinta és némi hús a levesből), de érdemes emiatt is sütni pár palacsintát, és főzni (vagy sütni) egy kis húst, mert finom és egyszerű. Nagyon várom már a spárga s… Tovább
  • Karfiolos csirkehúsleves Nagyon egyszerű, csirkehússal gazdagított zöldségleves, ami a zöldfűszereknek és a reszelt sajtnak (parmezánnal és reszelt trappistával ettük, mindkét verzió jó volt) köszönhetően kap egy kis csavart. Frissen a legjobb, me… Tovább
  • Karfiolos tészta Hűtő- és kamratakarítás jegyében született ez az étel, egy kis maradék tészta, szalonna, karfiol és tejföl… Szerintem nagyon jó lett, de én az összes szalonnás-zöldséges tésztának nagy rajongója vagyok. Kénytelen vagyok el… Tovább

2 megjegyzés:

Kriszta80 írta...

Szia!
Ez valami fantasztikus lehet! Fúúúú nagyon megkivántam!! Ha nem baj jövök máskor is ( pár napja már leskelődök titokban)
Ha gondolod kukk be hozám : http://krisztagasztro.freeblog.hu

Lilla írta...

gyere nézelődj :-)