2009. szeptember 1., kedd

Töltött grillezett gomba III.

toltottgomba1

Töltött gomba - már megint… Sok lehetőség rejlik benne, és minimáliskonyhai erőfeszítés igényel (pláne, hogy a nincs kedvem főzni napokon segít ‘az embör’). Vannak napok, amikor ez a legelső szempont a főzésnél. Mi tart a legkevesebb ideig, és mi jár a legkevesebb mosatlannal. A pizzarendelés nem opció. Azért sem mert a legtöbb nem valami jó, várni kell rá, és mert sokkal jobb pizzát sütök. Ilyenkor jönnek a grillezett húsok, zöldségek, gombák valamilyen salátával.

Hozzávalók:

  • egy doboz – nekem 6 volt benne – grillezni való gomba
  • 2 szál újhagyma
  • pár szelet sonka
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • reszelt parmezán
  • 2 nagy csipet szárított oregano
  • kevés só

A gombákat megtisztítom, és a kiszedett tönköket apróra vágom. A sonkát kis darabokra, a hagymát nagyon vékony karikákra vágom. A gombák kalapja kivételével az összes hozzávalót összekeverem, és kevés vizet adok hozzá, hogy kicsit összeálljon. A tölteléket a gombák kalapjába nyomkodom (ha túl sok a töltelék akkor kis golyót gyúrok a maradékból és megsütöm azt is a gombák mellett), majd felforrósított grillserpenyőben pár percig (3-4 perc) sütöm. Leveszem a serpenyőt a főzőlapról, alufóliával letakarom, és 2-3 percig pihentetem, majd salátával tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mogyorós-kókuszos csirke Van egy bontott mogyoróvajam, ami pár hónap múlva lejár, ideje volt nekilátni az üveg kiürítésének. mivel a kenyérre kenés nem opció – kipróbáltam, és nem ízlik, az pedig, hogy még lekvárt is kenjek a tetejére, amerikai mó… Tovább
  • Sajtos sárgarépa-fasírt A sárgarépa az egyik kedvenc zöldségem, nagyon változatosan felhasználható, készülhet belőle főzelék, leves, püré, vagy akár fasírt is. Érdemes minél gyakrabban beilleszteni valamilyen formában az étrendbe, mert fontos vit… Tovább
  • Sáfrányos rizottó A sáfrány a középkorban Magyarországon is elterjedt fűszer volt, termesztették is, és használták is. Azóta „kiment a divatból”, leginkább olasz és spanyol receptekben lehet vele találkozni, és a legtöbb helyen kapható sáfr… Tovább
  • Fokhagymás-babos pulyka Nagyon egyszerű, és kevés ügyködést kívánó babos egytálételt főztem – ráadásul túl sok edény sem kell hozzá, újabb piros pont. Elég sokat, két órát kell eltöltenie a sütőben, én fél óránként ellenőriztem, de ez végül feles… Tovább
  • Gombás spagetti Teljesen minimalista gombás spagetti, de nem hagyhattam ki, hogy ne tegyek bele egy kis szárított vargányát, ha egyszer „ott figyel” a szekrényben. Azt hittem, hogy a mindössze 25 grammos doboz semmire sem lesz elég, de má… Tovább

0 megjegyzés: