Avagy sütőtökös “juhé süti” – a történetről bővebben itt. Levinek készült a hihetetlenül lelombozó szombati dolgozás “örömére”. Nála mondjuk minden süti “juhé” (folyamatosan édességfüggőnek állítom be a blogon, ami…. hmm….. igaz :-), de amíg ilyen sovány tömje csak a sütit, kap elég zöldséget mellé), de ez minden szempontból. A neve is az, meg juhé végre elfogyott a sült tök maradéka a hűtőből, és juhé én ezt nem szeretem, legalább nem hizlalom magam tovább.
Nem lettek túl szabályosak, de este fél 10-kor én már csak erre vagyok képes. Állítólag finom, és az a fontos…
Hozzávalók:
a tésztához:
- 2 csésze liszt
- 1 csésze sült sütőtök
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3/4 csésze cukor
- 2 tojás
- 8 dkg vaj
- mézeskalács-fűszer
- fahéj
- 1 teáskanál vanília-kivonat
a töltelékhez:
- 25 dkg sovány túró
- vaj
- cukor
- 1 teáskanál vanília-kivonat
Egy tálban összekeverem a lisztet, a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát, egy másikban pedig habosra keverem a vajat a cukorral. A cukros vajhoz adom a tojásokat, és alaposan összekeverem. Hozzáadom a sütőtököt és a vanília-kivonatot, majd több részletben beledolgozom a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanál (vagy habzsák) segítségével kis kupacokat teszek, és előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréssel) 10-12 perc alatt megsütöm a korongokat. A töltelékhez a túróhoz 2-3 diónyi puha vajat keverek, vanília-kivonattal és némi cukorral ízesítem. Két-két kihűlt korongot összeragasztok a krémmel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése