Hozzávalók:
- 1 csomag (275g) előnyújtott friss leveles tészta
- 25 dkg sovány túró
- 1 tojás
- étcsokoládé-lencse
- 1 evőkanál zsemlemorzsa/darált keksz
- cukor
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- a kenéshez egy tojás vagy 1 tojásfehérje
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és a sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréssel). A túrót összekeverem a tojássárgájával, a zsemlemorzsával (vagy darált keksszel), a vanília-kivonattal és 1-2 evőkanál cukorral. A fehérjét habbá verem, és a túróba forgatom. Kb. két maréknyi apró csokoládélencsét keverek hozzá, és a kiterített leveles tésztára kanalazom (a hosszabbik oldallal párhuzamosan, a hozzám közelebb eső felének a közepére). A távolabbi oldalát ráhajtom a töltelékre, a széleket alaposan összenyomom, és éles késsel kb. 1,5 cm-enként bevágom a tetejét. Megkenem tojással, és aranyszínűre sütöm.
1 rúd lesz belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése