2010. december 27., hétfő

Túrós tiroli rétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag (275g) előnyújtott friss leveles tészta
  • 25 dkg sovány túró
  • 1 tojás
  • étcsokoládé-lencse
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa/darált keksz
  • cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • a kenéshez egy tojás vagy 1 tojásfehérje

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és a sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréssel). A túrót összekeverem a tojássárgájával, a zsemlemorzsával (vagy darált keksszel), a vanília-kivonattal és 1-2 evőkanál cukorral. A fehérjét habbá verem, és a túróba forgatom. Kb. két maréknyi apró csokoládélencsét keverek hozzá, és a kiterített leveles tésztára kanalazom (a hosszabbik oldallal párhuzamosan, a hozzám közelebb eső felének a közepére). A távolabbi oldalát ráhajtom a töltelékre, a széleket alaposan összenyomom, és éles késsel kb. 1,5 cm-enként bevágom a tetejét. Megkenem tojással, és aranyszínűre sütöm.

1 rúd lesz belőle.

0 megjegyzés: