2011. július 1., péntek

Kókuszos meggytorta

Abszolút “költés” és rögtönzés (és három napra megoldotta az uzsonna/édesség témát). Omlós tészta, kókuszkrém és meggy. Nyammm…

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 16 dkg liszt
  • 8 dkg kukoricaliszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • tejföl + hideg víz

a tetejére:

  • 20 dkg tejföl
  • 20 dkg kókusztej
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • meggy

A kétféle lisztet összemorzsolom a vajjal, majd tejfölt és hideg vizet adok hozzá, és gyorsan összegyúrom (illetve összegyúrja helyettem a robotgép). A tésztával kibélelek egy 23-24 cm-es tortaformát, és beteszem a hűtőbe. Előmelegítem a sütőt 180 fokra (légkeveréssel), és 15 percig elősütöm a tésztát. Közben elkészítem a tölteléket. A tejfölt összekeverem a cukorral (pár percig állni hagyom, hogy feloldódjon a cukor), majd belekeverem a kókusztejet, a lisztet, a kókuszreszeléket, és végül a tojást. A tésztára öntöm, megszórom magozott meggyel és kb. 20 perc alatt készre sütöm. Csak akkor szeletelem fel,ha már teljesen kihűlt.

23-24 cm-es torta lesz belőle.

0 megjegyzés: