2011. július 1., péntek

Kókuszos meggytorta

Abszolút “költés” és rögtönzés (és három napra megoldotta az uzsonna/édesség témát). Omlós tészta, kókuszkrém és meggy. Nyammm…

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 16 dkg liszt
  • 8 dkg kukoricaliszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • tejföl + hideg víz

a tetejére:

  • 20 dkg tejföl
  • 20 dkg kókusztej
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • meggy

A kétféle lisztet összemorzsolom a vajjal, majd tejfölt és hideg vizet adok hozzá, és gyorsan összegyúrom (illetve összegyúrja helyettem a robotgép). A tésztával kibélelek egy 23-24 cm-es tortaformát, és beteszem a hűtőbe. Előmelegítem a sütőt 180 fokra (légkeveréssel), és 15 percig elősütöm a tésztát. Közben elkészítem a tölteléket. A tejfölt összekeverem a cukorral (pár percig állni hagyom, hogy feloldódjon a cukor), majd belekeverem a kókusztejet, a lisztet, a kókuszreszeléket, és végül a tojást. A tésztára öntöm, megszórom magozott meggyel és kb. 20 perc alatt készre sütöm. Csak akkor szeletelem fel,ha már teljesen kihűlt.

23-24 cm-es torta lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mézes sárgarépakrémleves Igazi téli vitaminbomba egzotikus hozzávalók nélkül. A leves édességét nagyszerűen egészíti ki a tejföl savanykássága. Lehet „tüzesre” is készíteni, és a sárgarépával egy időben chili-pelyhet, vagy apróra vágott chili papr… Tovább
  • Áfonyás csirkepástétom Elsőre furcsának tűnhet a csirke-citrom-áfonya trió, de az első falat után értelmet kap az összeállítás. Nagyon finom, és a pástétom előre elkészíthető, a szendvicseket azonban érdemes csak tálalás előtt összeállítani, mer… Tovább
  • Taco sertéshússal Többször készítettem már tacot, volt marhahúsos, és csirkés is, ez most nem csak a felhasznált húsban különbözik azoktól, hanem abban is, hogy a sütőben melegítettem meg, és a sajtot ráolvasztottam, nem csak hidegen rászór… Tovább
  • Mustáros sonkás csiga A fodrászomtól van a recept, annyit változtattunk rajta, hogy nem tömény mustárral kentük meg a leveles tésztát, hanem mustár-tejföl keverékkel, mert nem vagyok nagy mustár-rajongó. Persze, aki szereti a mustárt, próbálja … Tovább
  • Tortilla grillezett zöldségekkel A nagy karácsonyi evések és a süteménydömping előtt próbáltam kevésbé hizlaló ételeket készíteni, hogy ne kezdjük meg a hízókúrát túlságosan korán. A paradicsom sajnos elég ízetlen volt, de a cukkini végre ismét normális m… Tovább

0 megjegyzés: