2011. szeptember 15., csütörtök

Tojáskrémes reggeli burrito

Végre egy olyan reggeli, ami sejtésem szerint nem 1500 kcal és nem leszek utána éhes egy óra múlva. Ébredés után egy darabig nincs étvágyam, ezért hétköznap elég soványan szoktam reggelizni, azért nem fogok korábban kelni, mint mindenképpen muszáj, hogy legyen kedvem reggelizni. Aztán persze 10-kor már megenném a patkószöget is (8 körül reggelizek, nem 6-kor!). Ez némi kaland (ti. kiesett egy tányér a kezemből reggel félálomban*, nem szabad nekem hétköznap reggel egy fűszálat sem keresztbe tenni a konyhában) után tökéletes reggelinek bizonyult. Még pont lemegy reggel, és kitart ebédig. Vagy legalábbis sokkal tovább, mint a szokásos reggelim.

*ahogy Levi hívja: “autopilot-üzemmód”, ő egyébként sokkal ügyesebb ebben. törés-zúzás nélkül főzi a teát meg keni a kis szendvicsét.

A klasszikus “breakfast-burrito” egyébként nem tojáskrémet hanem rántottát (sonkásat, kolbászosat…) tartalmaz, nem tojáskrémet, de azt nem túl sok gondolkodás után beláttam, hogy nálam csak az előre elkészíthető töltelék jön szóba, az pedig a tojás vonalon maradva a tojáskrém.

Hozzávalók:

  • 6 tojásból tojáskrém
  • 4 nagy tortillalap
  • 2 paradicsom
  • csíkokra vágott jégsaláta

A tortillalapokat a mikróban átmelegítem, hogy könnyebben feltekerhetők legyenek. Mindegyikre teszek a tojáskrémból, rakok mellé pár cikk paradicsomot, és belerakok annyi jégsalátát, amennyit csak tudok. Feltekerem (alul behajtva), az alját egy kis alufóliába csomagolom a könnyebb kezelhetőség érdekében, és azonnal tálalom.

4 fős adag.

0 megjegyzés: