Vasárnap reggeli házi-istennő üzemmód, hála Nigellának (és a mindenféle édességet értékelő férjnek). A johnny-palacsinta egy kukoricalisztes amerikai palacsinta, amit a juharsziruppal és a ropogósra sütött baconnel tálalnak. Nekem a szalonnához még mindig furcsa a cukros íz, úgyhogy a szalonnát parkoló pályára raktam, és juharszirup hiányában mézzel locsoltam meg.
Alapvetően nem vagyok egy nagy mézevő (és a gofrit is jobb szeretem az amerikai palacsintánál), de ez így egyben nagyon jó. Mindig az a bajom a kukoricaliszttel, hogy túl lassan fogy el a kilós csomag. Ez mindenképpen segíteni fog megoldani ezt a problémát.
És reggel “félálomban” simán össze lehet ütni (amíg ihatóra hűl a tea).
Egyébként annyit változtattam a recepten, hogy a tésztába olvasztott vaj kellene, de én nem szórakozom 1 evőkanálnyi vajak olvasztgatásával a gofrikhoz, palacsintákhoz, valamit ír valamennyi sót a tésztába, ami fölösleges, beviszek én enélkül is elég sót.
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- 7,5 dkg kukoricaliszt (finomra darált)
- 5 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál cukor
- 1,5 dkg olaj + a sütéshez
A tejet és a tojást egy villával összekeverem (célszerűen egy kancsóban). Egy tálban pedig összekeverem a kétféle lisztet, a sütőport és a cukrot. A tojásos keveréket több részletben hozzáöntöm, és simára keverem (azt hittem, ez nehéz lesz, de nem az). Végül beledolgozom az olajat. Vékonyan kiolajozott serpenyőben, közepes lángon megsütöm a palacsintákat: evőkanálnyi kupacokat csurgatok (nekem egyszerre 3 fért el a serpenyőben), majd 1-2 perc múlva, miután kezdenek felhólyagosodni/buborékosodni, megfordítom őket, és a másik oldaluk is kap kb. 1 percet. Melegen, mézzel/juharsziruppal tálalom.
2 fős adag.
3 megjegyzés:
A só nagyon fontos, nem szabadna csökkenteni. Ez hamis info. (Állatgyógyászatból tudjuk)
nem is szeretem igazából
Egyébként mi folyamatosan szoktatjuk az ismerősökt/barátokat az amerikai pal. + bacon + juharszirup hármasra, mert nagyon jóóóó :-) Eddig még mindenkinek ízlett :-)
Megjegyzés küldése