2011. október 8., szombat

Zabpelyhes fasírt

Leginkább csak ötletadó, hogy főtt burgonya, és beáztatott, kinyomkodott kenyér (ehh, nekem ez annyira gusztustalanul hangzik) nélkül is lehet fasírtot sütni.

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 marék reszelt sajt
  • só, zöldfűszerek
  • zabliszt (megdarált zabpehely)
  • morzsa a külsejére
  • olaj a sütéshez

A húst összegyúrom a fűszerekkel, a reszelt sajttal, a tojással, és annyi zabliszttel, amitől jól formázható massza lesz. Kis golyókat készítek belőle, megforgatom zsemlemorzsában, és ujjnyi olajban megsütöm.

2-3 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sonkás-pórés rétes Ki akartam próbálni végre valamilyen sós rétest, mert az nem járja, hogy a rétes az vagy túrós vagy mákos, és más változat nincsen. Igazán egyszerű, a póréhagyma helyett újhagymával is lehet készíteni, akkor egy lépést meg… Tovább
  • Grillezett csirkemell fokhagymás cukkínivel Az egyik kedvenc párosításom a cukkíni fokhagymával. Külön-külön is nagyon szeretem, de együtt valami mesés. Ez a köret ideális grillezett húsok mellé. Szerintem hidegen is fogyasztható, mint a tzaziki – nagyobb családi/ba… Tovább
  • Szalonnás-sajtos muffin Hétvégenként megpróbálunk kilépni a hétköznapi villám reggelikből (müzli/gabonapehely), és valami komolyabb, általában meleg finomságot készíteni. Az angol reggeliig nem jutottunk még el, szerintem nem is fogunk, mert ahho… Tovább
  • Spárgás ’tart’ A ’tart’ egy speciális pite, a tetején nincsen tészta, mégsem ugyanaz, mint a franciák quiche-e. Nem egy híg tojásos-tejszínes masszát kell a tésztába önteni, hanem a tésztát meg kell kenni valamivel, a tetejét meg kirakni… Tovább
  • Medvehagymás lepény Az alap quiche lorraine-t turbóztam egy kis medvehagymával. Nagyon finom volt, ebben mondjuk része volt az igen bőkezűen mért szalonnának. (Nem azért mert ’férfiember’ is van a háznál, hanem mert finom). Hozzávalók: 1… Tovább

2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Hány darab fasírt lesz ebből? Milyen sajtot teszel bele (parmezán...)?

Lilla írta...

trappistát, ementálit, cheddart, ilyesmit.
nekem szerintem valahol 25 körül lehetett a kész golyók száma. nem számoltam, estére ettünk fél-fél adagot ketten és a maradék elég volt másnapra 2 főre főzelékhez.