Hétvégenként megpróbálunk kilépni a hétköznapi villám reggelikből (müzli/gabonapehely), és valami komolyabb, általában meleg finomságot készíteni. Az angol reggeliig nem jutottunk még el, szerintem nem is fogunk, mert ahhoz személyzet kéne, vagy délutánra lennék csak készen. Ideálisan a muffinok, mert összesen kb. 40-45 perc alatt elkészülnek, ennek a fele a sütés, amikor lehet teríteni, kávét vagy teát főzni.
Hozzávalók:
- 15 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg finomliszt
- 3 dkg cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 3 dl kefir (író), ez két darab 175 g-os pohár
- 2 tojás
- 7 dkg vaj
- 12 dkg sajt (cheddar, gouda, füstölt trappista stb.)
- 10-12 dkg kolozsvári szalonna
- 1 teáskanál olaj
A kétféle lisztet és a sütőport egy tálba szitálom. Elkeverem benne a cukrot és a sót. Felkockázom a szalonnát, és az olajon kisütöm. Előmelegítem a sütőt 180 fokra (légkeverés), és ha szükséges, kibélelem/kikenem a muffintepsit. Kockákra vágom a sajtot. A vajat megolvasztom, hozzákeverem a kefirt és a felvert tojásokat. A lisztes keverék közepébe mélyedést készítek, és beleöntöm a tojásos-kefires keveréket. Gyorsan elkeverem (nem baj, ha csomós, sőt). Gyors mozdulatokkal hozzákeverem a szalonnát és a sajtot, majd a muffintepsibe kanalazom. Kb. 20 percig sütöm, ha nem nagyon kap színt a teteje, érdemes a sütés vége felé átkapcsolni felső sütésre/grillre.
12 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése