2009. május 14., csütörtök

Grillezett csirkemell fokhagymás cukkínivel

Az egyik kedvenc párosításom a cukkíni fokhagymával. Külön-külön is nagyon szeretem, de együtt valami mesés. Ez a köret ideális grillezett húsok mellé. Szerintem hidegen is fogyasztható, mint a tzaziki – nagyobb családi/baráti evészetekkor minden étel szimpatikus, amit előre el lehet készíteni. Olyan lehangoló, amikor a ház asszonya (mert általában a nők főznek) csak a fazék körül sündörög, amíg mindenki más mulat.

Hozzávalók:

  • 2 (fél) csirkemell
  • kakukkfű
  • sajtszeletek
  • 50 dkg cukkíni
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • só, bors
  • kevés olívaolaj

A csirkemellet szeletekre vágom. A cukkínit megmosom és felkarikázom (2-3 mm vastag karikák). Egy serpenyőben kevés olívaolajat melegítek, megpirítom benne az áttört fokhagymát és a cukkínit. Közben vékonyan beolajozom a grillserpenyőt, és elkezdem megsütni a csirkemellet. Kicsit megsózom, borsozom. Ha a cukkíni kicsit megpirult, megsózom, és kevés (pár kortynyi) vizet öntök alá. Fedő nélkül pár percig párolom. Amikor a hús félig megsült, megfordítom, kicsit megsózom, beborítom sajtszeletekkel, és megszórom kakukkfűvel. Kicsit lejjebb szem a főzőlap teljesítményét. Addig sütöm, amíg megolvad a tetején a sajt. Végül a cukkínibe 1-2 evőkanál tejfölt keverek. Tökéletes tavaszi-nyári ebéd.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: