2012. február 20., hétfő

Avokádós-sonkás szendvics (ABLT)

De mi az az ABLT? Hát a BLT meg egy A. A BLT pedig a nagy klasszikus: bacon-lettuce-tomato, szalonna-saláta-paradicsom. Az A pedig az avokádó.

Kissé beszippantott az iskola (nappalis főiskola – és bejárok!), a munka és a gyógytorna hármasa (jó dolog a második mérnökdiploma megszerzése, de a jelek szerint az eddigiekkel “összeszedtem” egy gerincferdülést), úgyhogy ilyen rettentő komoly dolgokat “főztem” mostanság (és fogok még egy darabig, azt hiszem). Még a “heti kekszet” is Levi sütötte (nemsokára azt is felteszem a blogra), ez van, valamit valamiért. főzök amúgy, nem mirelit pizzán élünk, de főzeléket, meg egyszerű, a blogon már szereplő dolgokat.

Nem tudom hívhatom-e ezt receptnek, az ötlet talán jobb szó rá.

Hozzávalók:

  • pirított kenyér, ciabatta stb (ez a képen ciabatta)
  • avokádó
  • citromlé
  • paradicsom
  • saláta
  • szalonna/sonka – én feketeerdei sonkát tettem bele, amit megsütöttem, mert nem eszem nyers húst

Az avokádót összevágom, meglocsolom egy kevés citromlével, és villával összetöröm. Két szelet kenyeret/a ciabatta mindkét oldalát megkenem avokádóval. Az egyik szeletre/az aljára csíkokra vágott salátát pakolok, teszek rá pár karika paradicsomot és 1-2 szelet sonkát/bacont, és rányomom a másik szeletetet/a tetejét.

Kapcsolódó bejegyzések

  • BBQ csirkés szendvics Nem a tányér hatalmas, a szendvicsek kicsik :-) Találtam olyan mini-zsemlét, hogy 8 darab teszi ki a 200 g-os csomagot. Szerintem ideális gyerekeknek, meccshez, vagy ha többfélét szeretnénk készíteni, és végigenni (anélkül, … Tovább
  • Bagel Azt hittem, hogy bagelt sülni ennél nehezebb – oké egyszer régen nekifutottam és nem lett jó, ami meg is lepett, mert mindig szoktak sikerülni a kelt tészták, igaz ez most nem briós vagy bukta hanem kenyér-sütés.Most akkor m… Tovább
  • Hamburgerzsömle A hamburgerhús mindigis házi volt, de most már a zsömle is az. Limarától, Mandy közvetítésével.Amúgy szendvics alapnak is nagyon jó. Másnap is, és azután is. Hozzávalók: a tésztához: 1 dl tej 1 evőkanál cukor só 20 g olaj 1… Tovább
  • Körtés-sajtos melegszendvics Valami jóféle kenyérből vágok pár szeletet, megkenem olajjal, és forró sütőben pár perc alatt megpirítom. Pakolok rá pár szelet körtét, morzsolok egy kis kékpenészes sajtot, és pár percre visszarakom, hogy a sajt megolvadjon… Tovább
  • Eper-kecskesajt-balzsamecet Rozsos buci, kecskesajt, eper és harmadára beforralt balzsamecet. Ennyi. … Tovább

0 megjegyzés: