2012. szeptember 30., vasárnap

Padlizsános-húsos cannelloni

Slice 1

Szeretem a cannellonit – még jó, mindenféle tésztát szeretek, ami nem “magyaros, na azokkal ki lehet űzni a  világból – csak a töltögetésért nem rajongok. Általában inkább óriás kagylótésztát veszek, mert azzal könnyebb bánni, de most kivételesen “beugrott” egy doboz cannelloni a bevásárlókocsimba. Ha pedig egyszer nekiállok a dolognak, akkor ez lesz belőle. Ez a kedvenc töltelékem: darált marha és anyám által füstösre sütött padlizsán.

Hozzávalók:

  • kb. 1 doboz cannelloni (250 g)
  • 30-35 dkg darált marhahús
  • 15 dkg mozzarella*
  • olívaolaj
  • só, bors, kakukkfű
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1,75 dl tejszín
  • 1 hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz aprított paradicsom-konzerv (egyben hámozott is jó, de azt fel kell vágni)
  • másfél-két csésze sült padlizsán**

*ebbe szerintem a “füstölt pizzamozzeralla” a legjobb választás.
** nem tudom se grammra se hogy hány padlizsán, mert a fagyasztóból kaptam a megsült, kinyomkodott padlizsánt.

Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítek, és pár percig sütöm benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a húst, a fokhagyma felét, és addig sütöm, amíg a hús mindenhol kifehéredik. Ezután felöntöm a  tejszínnel, kakukkfűvel fűszerezem, és addig főzöm amíg a hús megpuhul és az egész besűrűsödik. Egy tálba teszem a sült padlizsánt, belekeverek pár kanálnyit a paradicsomkonzervből (a levét lehetőleg nem, csak paradicsomkockákat). A mozzarellát felkockázom. A maradék paradicsomot egy fazékba öntöm, belekeverem a bort, 3-4 kanál olívaolajat, 1 teáskanál kakukkfüvet, sózom, borsozom, és 20 percig főzöm. A húst a padlizsánhoz adom, és belekeverem a mozzarella harmadát. Alaposan összekeverem, és a cannellonikba töltöm. A megtöltött cannellonikat egy sütőtálba teszem, a tetejükre kanalazom a paradicsom-mártás, és rájuk szórom a maradék sajtot. előmelegített sütőben 40 percig sütöm.

5-6 adag lesz belőle. Jól bírja a melegítést.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Taco shells Egy kis hétvégi tex-mex: fűszeres darált hússal töltött kemény tortilla kagylók mindenféle zöldséggel. Taco shell-t már minden szupermarketben lehet kapni, nem csak a gasztronómiai szakboltokban, és ahol a a tészta ott a f… Tovább
  • Paradicsomos tart A múltkori spárgás tart analógiájára, már akkor is készítettem ezt a változatot, mert nem mindenki lelkesedett a sült spárgáért. A paradicsomosat viszont szerintem nincs aki ne szeretné (van olyan, aki nem szereti a paradi… Tovább
  • Töltött grillezett gomba Igazán nagy, grillezni való gombát sajnos nem találtam (amikor azonban nem akarok venni, minden bolt tele van vele, jellemző), de azért így is jó volt, csak nehezebb volt megtölteni, és nem is fért a gombákba annyi töltelé… Tovább
  • Görög tésztasaláta Megkívántam valamilyen hideg tésztasalátát, a lehetőségeket – és, hogy mit kívánok még – végiggondolva arra jutottam, hogy uborkás-paradicsomos-fetás változatot kell készítenem. Azaz „görög” tésztasalátát. Szintén a tészta… Tovább
  • Rakott cukkíni Még mindig nincsen megfelelő méretű sütőtálam, úgyhogy 18 cm-es kapcsos tortaformában sütöttem, ami valószínűleg nem lett volna baj, ha nem fogyókúrás változat készül éppen, azaz nem volt benne rizs-réteg, ami felszívott v… Tovább

0 megjegyzés: