Megkívántam valamilyen hideg tésztasalátát, a lehetőségeket – és, hogy mit kívánok még – végiggondolva arra jutottam, hogy uborkás-paradicsomos-fetás változatot kell készítenem. Azaz „görög” tésztasalátát. Szintén a tésztasaláta mellett szólt az is, hogy este tízkor álltam neki megfőzni a másnapi ebédet, úgyhogy minimális erőfeszítést igénylő ételre volt szükségem.
Hozzávalók:
- 20 dkg fusili
- 10-12 dkg fetasajt
- kb. 2 maréknyi fekete olajbogyó
- kb. fél kígyóuborka
- pár szem koktélparadicsom
az öntethez: - 2 evőkanál balzsam- (vagy alma-) ecet
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál mustár
- só, bors
A tésztát megfőzöm, és alaposan lecsöpögtetem. Miközben a tészta fő, egy tálban összekeverem az öntet hozzávalóit, túl sok sót nem adok hozzá, mert a feta és az olajbogyó is sós. Az olajbogyót felkarikázom, az uborkát kb. fél cm vastag szeletekre vágom, és minden szeletet hat cikkre vágok. A paradicsomot mérettől függően négybe-hatba vágom, a fetát felkockázom. A leszűrt tésztát összekeverem az öntettel. Hozzáadom a zöldségeket és a sajtot és összeforgatom. Pár órára behűtöm.
3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése