2009. június 14., vasárnap

Görög tésztasaláta

gorogteszta1

Megkívántam valamilyen hideg tésztasalátát, a lehetőségeket – és, hogy mit kívánok még – végiggondolva arra jutottam, hogy uborkás-paradicsomos-fetás változatot kell készítenem. Azaz „görög” tésztasalátát. Szintén a tésztasaláta mellett szólt az is, hogy este tízkor álltam neki megfőzni a másnapi ebédet, úgyhogy minimális erőfeszítést igénylő ételre volt szükségem.

Hozzávalók:

  • 20 dkg fusili
  • 10-12 dkg fetasajt
  • kb. 2 maréknyi fekete olajbogyó
  • kb. fél kígyóuborka
  • pár szem koktélparadicsom

    az öntethez:
  • 2 evőkanál balzsam- (vagy alma-) ecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • só, bors

A tésztát megfőzöm, és alaposan lecsöpögtetem. Miközben a tészta fő, egy tálban összekeverem az öntet hozzávalóit, túl sok sót nem adok hozzá, mert a feta és az olajbogyó is sós. Az olajbogyót felkarikázom, az uborkát kb. fél cm vastag szeletekre vágom, és minden szeletet hat cikkre vágok. A paradicsomot mérettől függően négybe-hatba vágom, a fetát felkockázom. A leszűrt tésztát összekeverem az öntettel. Hozzáadom a zöldségeket és a sajtot és összeforgatom. Pár órára behűtöm.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

0 megjegyzés: