Még mindig nincsen megfelelő méretű sütőtálam, úgyhogy 18 cm-es kapcsos tortaformában sütöttem, ami valószínűleg nem lett volna baj, ha nem fogyókúrás változat készül éppen, azaz nem volt benne rizs-réteg, ami felszívott volna a sülés közben keletkező nedvességből valamennyit… Így kicsit összecsöpögtette a sütő alját – legalább annyi szerencsém volt, hogy könnyű volt kitakarítani, de megérte, mert nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 25 dkg darált sertéscomb
- 1 hagyma
- 3 kicsi cukkíni
- 1 kis sűrített paradicsom
- cukor, só, bors
- 2 dl tej
- 2 dkg vaj
- 1,5 dkg liszt
- reszelt sajt
- szerecsendió
- 1 evőkanál olaj
Az apróra vágott hagymát megpárolom az olajon, hozzáadom a darált húst, miután mindenhol kifehéredett, sózom, borsozom, belekeverem a sűrített paradicsomot, és fedő alatt kb. 10 percig párolom. Közben a vajból, lisztből és tejből besamelt főzök. A kész besamelt kicsit megsózom, szerecsendióval fűszerezem, és egy maréknyi reszelt sajtot keverek bele. A cukkíniket felkarikázom (2-3 mm vastagra). Egy tűzálló tálban összeállítom: Egy réteg cukkíni – a darált húsos ragu fele – egy réteg cukkíni – a darált húsos ragu második fele – a maradék cukkíni – besamel – reszelt sajt. Előmelegített sütőben 180-200 fokon addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.
Rizzsel: 1,5 dl rizst megfőzök, és az első réteg cukkínire terítem, a húst 30 dekára növelem, és 3 főre elég.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése