Egy kis hétvégi tex-mex: fűszeres darált hússal töltött kemény tortilla kagylók mindenféle zöldséggel. Taco shell-t már minden szupermarketben lehet kapni, nem csak a gasztronómiai szakboltokban, és ahol a a tészta ott a fűszerkeverék is (akinek elég nagy készlete van fűszerekből, az maga is összeállíthatja a keverékét), úgyhogy minden hozzávaló egyszerűen beszerezhető. Az alap húsos raguval megrakott tacot mindenki kedvére ízesítheti (inkább dúsíthatja) a többi hozzávalóval – guacamole, tejföl, reszelt sajt, olajbogyó…
Hozzávalók:
- 40-50 dkg sovány darált marhahús (nekünk elég volt 40 dkg, aki több hússal szereti az használjon 50-et)
- 12 db taco shell
- kb. 40 dkg paradicsom
- korianderzöld
- 1 fej hagyma
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint taco fűszerkeverék (nem javaslom a zacskó szerinti töménységet, azaz egy egész tasakot ennyi húshoz), vagy chili, római kömény, kevés bazsalikom, bors
- só
a tálaláshoz: - avokádó-kukorica salsa
- tejföl
- reszelt sajt
- saláta
A hagymát apróra vágom, és megfonnyasztom a felhevített olajon. Közben a paradicsomot felkockázom. A hagymára dobom a húst, és kevergetve addig pirítom, amíg mindenhol kifehéredik. Ezután hozzáadom a paradicsomot, fűszerezem, és lefedve 40 percet főzöm. Nekem kellett hozzá közben kevés vizet adni hozzá, mert az összes levét elfőtte, és nem akartam, hogy odaégjen (a végén nem kell szószban álljon a hús, csak főzés közben legyen rajta kevés mindig, hogy ne legyen serpenyősikálás a vége). Kb. 15 perccel a hús elkészülte előtt előmelegítem a sütőt (180 fok, légkeverés) és kb. 5 perc alatt megmelegítem a taco shell-eket. Amikor kész a hús, belekeverem az apróra vágott korianderzöldet. A ragut a tacoba kanalazom, amiket aztán mindenki kedve szerint ízesíthet.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
Remélem ez a videó még nem volt…
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése