2012. október 22., hétfő

Rodeo burger

IMG_8345

Csinálhatnék úgy, mintha én lennék Ms. Wellness, aki sosem jár gyorsétterembe, hajnalban kel, bedagasztja a kenyeret, körbefutja a tömböt, és nincs narancsbőr a combján. Egyik sem igaz. Utálok futni. És nem dagasztok kenyeret. És szoktam gyorsétteremben enni. Sőt, még preferenciáim is vannak. Az “arany kapus” rémesen sós krumplit árul. Persze az összesnél nagyon sós a kaja, mert másnap a visszatartott víztől többet mutat a mérleg, mint indokolt lenne, de azért vannak fokozatok.

Ez a szendvics a kedvencem. Nem igazán “aktuális kedvenc”, csak simán kedvenc, mert évek óta ez a befutó.

Tanulós hetek vannak, úgyhogy a konyhai jelenlét minimalizált. Persze aki nálam nagyobb háziasszony, süsse maga a zsömlét/rántott hagymakarikát/hasábburgonyát. Mivel az egyetlen igazán “igazi” összetevő most a húspogácsa volt (az viszont mindig rendesen darált húsból készül és sosem mirelit), inkább legyen csak ez afféle ötletadó.

Mi került a szendvicsbe:

  • 1 hamburgerzsemle
  • 12,5 dkg darált hús + só, bors felhasználásával készült húspogácsa
  • saláta
  • majonéz (a zsemle alsó fele és a saláta közt van)
  • bbq szósz
  • 3 darab hagymakarika

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tojáskrémes reggeli burrito Végre egy olyan reggeli, ami sejtésem szerint nem 1500 kcal és nem leszek utána éhes egy óra múlva. Ébredés után egy darabig nincs étvágyam, ezért hétköznap elég soványan szoktam reggelizni, azért nem fogok korábban kelni, m… Tovább
  • Tostada csirkehússal Könnyű nyári ebéd, mondjuk munkába vinni nem ideális, de vacsorára, vagy vasárnap délben kettőkor a kanapéra a Forma-1-hez tökéletes. :-) Persze ez ilyen én-féle mexikói kaja, mert nem csíp, úgyhogy aki nálam keményebb – ez… Tovább
  • Szendvics csirkefalatkákkal Mandy recept-rajzolós játékot hirdetett, ezt a rettentő bonyolult és eredeti szendvicset pedig nem fényképeztem le, mert nem akartam nekiállni a munkahelyi ebédlőben Levi telefonjával a procedúrának. Inkább lerajzoltam. És a… Tovább
  • Babos burrito Ez és az ehhez hasonlók az aktuális kedvenceim úgy tűnik, hogy a nyári hamburger-korszak után átcsúsztam ebbe a babos-avokádós-tejfölös-tortillás mániába. Sok zöldség meg vitamin és szép színes (és gyorsan elkészül, konzerv … Tovább
  • Zöldséges tostada Csirkés már volt, most zöldségest csináltam (fő a változatosság és nem szeretek minden nap húst enni). Azt hiszem megvan az ideális hétvégi (hőségriadós hétvégi) gyorsan összedobható menü: tostada és icebox cake/fagylalt. … Tovább

4 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Most egy jót kuncogtam az "előszón" Frappáns szöveg, nagyon tetszett. Éppen a napokban kóstoltam meg az eredetit a gyorsétteremben. Nagyon finom volt! A hagymakarikát hogy csináltad? Irtó guszta!

Lilla írta...

hát fogtam egy zacskó mirelit bundázott hagymakarikát, kivettem belőle 6ot és a zacskón szereplő utasítás szerint megsütöttem a sütőben (ez nagyon jó benne, hogy lehet sütőben is).
amúgy nem panírozott, szerintem sűrű palacsintatésztába/sörtésztába kéne mártani a hagymát és azt kisütni.
de nekem megvallom megfelel a félkész

GasztroRéka írta...

Számtalanszor úgy érzem, hogy a számból vetted ki a szót! Járok én is gyorsétterembe. Miért ne járnék? Én még emlékszem arra a heuréka élményre amit anno nekem a meki jelentett. Vidéken nőttem fel, ott nem volt minden bokorban hambi.:) A mekizés mindig valami plusz élménnyel társult. Állatkert, cirkusz, vidámpark, utazás... Aztán mióta a fővárosban élek és válogathatok, a meki kevésbé esélyes. Első a Burger King, második a KFC. Havonta 2-3 szor biztos, hogy betérek valamelyikbe. Van amikor többször is. Vállalom. Futni sem szeretek, narancsbőröm is van. A hagymakarikát én is készen veszem, már csak azért is, mert az átlagos vöröshagymának csak a közepe lenne alkalmas hagymakarika készítésére. A zsemlét is készen veszem. A cukros változatokból elegem van:( Kimondottan figyelem melyikben van cukor. Felturbózva időnként zacskós levest is eszem. A nap 24 h, sok a teendőm, és van amikor ennyi fér bele. Van amikor kimondottan megkívánom ezeket. Rösztit is mindig készen veszek. Azt sem mindegy, hogy hány fős a háztartás. Két rösztiért, 6 db hagymakarikért, 3 db zsemléért nem éri meg házilag készíteni, ez biztos

Lilla írta...

én nem szeretem a kfc-t mert minden túl csípős-fűszeres. pedig maga a koncepció, hogy csirkét adnak, tetszene. marad az hogy házilag készítem a corn flakes-be panírozott csirkét.
és nem gondolom, hogy egészségtelenebb lenne a gyorsétteremben enni a mirelit sült krumplit, mint a magyar "éttermek" többségében. azok is sajnos zömmel félkész cuccokkal operálnak, de én jobban megbízom a multi minőségbiztosításában, hogy kidobják az olajat, amikor ki kell dobni, hogy tudnak arra válaszolni hogy az adott termékben van-e tej. stb stb.
és ez sajnos a sarki kisvendéglőket minősíti. eljutottunk oda, hogy a mccafeban jobb a sütemény, mint a legtöbb cukrászdában. és ez azért nagyon gáz.