2013. február 1., péntek

Ananász-paradicsom salsa

IMG_8525

Van most egy nagyobb volumenű projektem: kienni mindent a kamraszekrényből, mert minden magasan van, meg nehéz is észben tartani, és zavarnak az ilyen-olyan maradék 5-10 deka tészták, 4 féle rizs, pudingpor, dekorcukor… Úgyhogy állandósítottam az asztalon egy kosarat, amibe belepakolok mindenfélét, hogy szem előtt legyen. Aztán ahogy ürül utánatöltöm, amíg van mivel. És nem veszek meg 4 paradicsomkonzervet, amikor egyre van szükségem, majd úgyis elfogy felkiáltással. Legyen egyszer üres az a szekrény, akkor majd jó alaposan kitakarítom, és utána lehet újra gyűjtögetni.
Ez az étel a csomag tortilla-lap miatt készült.
A teljes menü a képen:
- guacamole
- sajtos taquitos
- és az ananászos-paradicsomos salsa

Hozzávalók:

  • fél doboz ananászkonzerv, vagy fél friss ananász
  • 4 paradicsom
  • 1-2 kis salottahagyma (vagy lilahagyma)
  • petrezselyem, apróra vágva
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj

A zöldségeket apróra vágom, ha csíp a hagyma fél órára jeges vízbe rakom. Az összes hozzávalót egy tálba teszem, és összekeverem. Tortillachipsszel tálalom.

0 megjegyzés: