2013. február 24., vasárnap

Tönkölylisztes-kókuszos amerikai palacsinta

A – jó ideje – szokásos recepten változtattam egy kicsit.
Jó ideje teljes kiőrlésű tönkölylisztből csináljuk, most pedig a liszt harmadát kókuszreszelékre cseréltem.

Hozzávalók

  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 8 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál cukor (nyírfacukor)
  • 15 g olaj
  • 160-180 g (ml) tej
  • 1 tojás
  • a sütéshez olaj

Az összes hozzávalót összekeverem, és közepes lángon evőkanálnyi adagokban megsütöm.

2 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csokoládés ostyatorta Mint két időzített bomba ketyegett a szekrényben egy csomag ostyalap és fél zacskó puffasztott rizs. Némi netes böngészés után arra jutottam, hogy egyik fellelhető recept sem szimpatikus az ostyalap hasznosítására, ezért k… Tovább
  • Kókuszos-kakaós csiga Több blogon is láttam muffin tepsiben sütött élesztős csigákat, nagyon megtetszett az ötlet, mert így nem kell sütés után a szétszedegetésükkel bajlódni. A forma és a sütemények vajjal kenésétől minden darabnak ropogós szé… Tovább
  • Mangós-chilis csirkecomb Nagyon jó volt a hús is, bár ott vétettem egy hibát, túlérett mangót használtam hozzá (ez a képeken látszik is, mert nagyon sötét a gyümölcs). Amitől elveszett a mangó fűszeres íze, gyakorlatilag pontosan olyan volt, minth… Tovább
  • Kókuszkocka Biztos mindenki ismeri ezt a süteményt, gyerekkoromban az óvodai farsangok egy állandó résztvevője volt – amikor még lehetett házi süteményt bevinni az ilyen eseményekre… Rám tört a nosztalgia, és kikerestem a régi kézzel … Tovább
  • Kókuszos csirkenyársak Elsőre furcsának tűnhet a kókuszreszelékbe forgatott hús, pedig nem kéne az legyen, mandulát és diót viszonylag gyakran használunk húsételekhez, ezekhez pedig (felhasználási körben legalábbis) eléggé hasonlít a kókusz. Ola… Tovább

0 megjegyzés: