2013. február 12., kedd

Buffalo csirke falatok

Nagyon sokszor jött már szembe ez a recept a Pinteresten, úgyhogy meg kellett csinálnom :-) Meg hát mégiscsak csirke, sajt, corn flakes-be panírozva… (és olajfürdő helyett sütőben sütve) Persze szokás szerint óvodás-kompatibilisen készült, mindenféle csípős hozzávaló nélkül – nem is szeretjük, meg nem is barátja a refluxnak. Így már persze kétséges, hogy buffalo-e a buffalo. Az itt közölt mennyiségnek kb. a felét ettük meg, a másik fele egy dobozban csücsül a fagyasztóban, majd egy másik focimeccs alatt kerül sorra – panírozás után, sütés előtt lehetőleg tálcán kell berakni a fagyasztóba, és miután megfagyott át lehet rakni dobozba vagy zacskóba, fagyosan mehet a sütőbe, csak a sütési idő pár perccel megnő.
A recept innen van.

Hozzávalók:

a csirkegolyókhoz:

  • 3 csésze* főtt, apróra vágott csirkehús**
  • 1,5 csésze reszelt sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • chiliszósz/tabasco stb
  • 2-3 újhagyma vékonyan felkarikázva
  • só, bors

a panírozáshoz:

  • 2 tojás/tojásfehérje
  • liszt (finomliszt vagy kukoricaliszt)
  • corn flakes

a tálaláshoz:

  • kéksajtos mártogatós (kéksajt, majonéz, tejföl és/vagy joghurt simára keverve/turmixolva)
  • paprika csíkokra vágva
  • angolzeller

A csirke-falatok hozzávalóit egy tálba teszem, és összekeverem. Kézzel simára “gyúrom”, majd kis golyókat formázok belőle, és tálcára teszem. A corn flakest kézzel összetöröm, és a golyókat a szokásos módon bepanírozom – liszt – tojás – corn flakes. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Melegen a kéksajtos mártogatóssal és a zöldségekkel tálalom.

*1 csésze = 2,25 dl
** fél kiló csirkemellet főztem meg, abból egy kicsi maradt, amiből mogyoróvajas csirkepástétom készült: apróra vágott főtt csirke, mogyoróvaj, krémsajt, tejföl, angolzeller.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Taco babbal és marhahússal Hétvégén elég sokszor csinálok tex-mex ételeket, persze a mi ízlésünkhöz hangolva, azaz sosem csíp egyik sem. Júniusban sok hasonlót kéne főzni, hogy esténként meglegyen a jó kis meccsnézős hangulat (mert én olyan feleség va… Tovább
  • Fetakrémleves Május elsején ettem ilyet a Bisztronómiában, és megpróbáltam itthon lekoppintani. A pontos összetételt illetően nem tudom mennyire járok közel az eredetihez, ízre elégedett vagyok. A zöldségaprítás eltart egy darabig, de az… Tovább
  • Eper-avokádó saláta Saláta hetet tartunk (igen éhes vagyok, és igen, fogok enni nachost az esti tévézéshez, de előtte betolok ebből még egy adagot), ez az első versenyző. Levi 10/10nek ítélte, innentől fel van adva a lecke a későbbiekre. Pontos… Tovább
  • Gorgonzolás salátaöntetMartha Stewart oldaláról van a recept, annyit változtattam, hogy kihagytam a csípős szószt és nem mértem a gorgonzolát. Nagyon jó, egy aprítóval pár másodperc alatt elkészül (persze kézzel is össze lehet keverni). Hozzávalók:… Tovább
  • Clafoutis koktélparadicsommal Van egy szuper vega-szakácskönyvem (na jó, nem csak egy), abból van a recept. Öt perc alatt összekeverem, aztán megsütöm, a végeredmény meg tiszta ‘úá’. Tökéletes kombó. Hozzávalók: 20 dkg koktélparadicsom 2 tojás 1,1 dl… Tovább

0 megjegyzés: