2013. október 20., vasárnap

“30 nap vackok nélkül” – 19. nap

reggeli:
ropogós rozsos kenyér, hagymakrém, paradicsom, tea, narancslé
ebéd:
krumplifőzelék, bazsalikomos fasírt (marhahúsból)
uzsonna:
kölesgolyó
vacsora:
almás zellerleves, gorgonzola, pár szem fasírt
utóvacsora:
guacamole, tortillachips

Az azért látszik, hogy ha vacsorára nem nyomok be a krémleves mellé egy jó kis sajtos melegszendvicset, akkor hobbit módjára másodjára is vacsoráznom kell.
A melegszendvicset viszont szeletelt kenyérből szoktam csinálni, ami (most) nem oké. A gyökérkenyérben pedig akkora lyukak vannak, hogy az összes sajt átfolyna szerintem rajta sütés közben.
Azon kívül hogy soha nem ettem annyi csokit mint ezekben a napokban (és a csoki az nálam a rendes táblás csokoládé, nem a “candy bar”-ok, a mindenféle édesipari szutykok – mars, twix, balaton szelet és társai….), rémes hogy a pékáru az élelmiszeripar hulladéka.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kukkol-a-rukkolaAz első szüret a ma ebédhez :-) … Tovább
  • ‘juhuuuuu’ Az első paradicsom az erkélyről. hiába a rossz idő, és hiába nem láttunk napot minimum egy hete, a paradicsomok rendületlenül pirosodnak. az elsőt most szedtem le. … Tovább
  • Az elmúlt 10 év legnagyobb konyhai kudarcaVagyok már olyan rutinos, hogy nagyon nem rontok el semmit sem (bár néha nem hallgatok a belső hangra a receptek felülbírálásánál, pedig kellene), de most sikerült egy olyan süteményt összehozni, ami több sebből vérzett. Mond… Tovább
  • A kis balkonkertész második felvonásJó sok idő telt el az előző (első) ‘mit növesztek az erkélyen’ bejegyzés óta. minimális törődéssel maximális eredményt értem el eddig. Napi két (most néha 3) kanna víz és pár hetente néhány csepp növény-tápszer felhasználásáv… Tovább
  • ‘Gasztrobűneim’Egyre-másra olvasom több gasztroblogban, hogy ki milyen roppant tudatosan és egészségesen táplálkozik. Futnak a többféle elméletek, pro és kontra. Hát én ezzel gyakorlatilag nem foglalkozom. Az, hogy mit kívánok (és szeretek)… Tovább

0 megjegyzés: