2014. február 3., hétfő

Kapros avokádó leves – “Végigfőzni a Meatless-t”

Újabb hideg, öt perces avokádóleves, az eddigi verzió “avokádóízűbb”, ez fűszeresebb a kaportól és a diótól. Nem tudok dönteni, hogy melyiket szeretem jobban.
Ha még nem mondtam volna, király könyv ez a Meatless.

Hozzávalók:

a leveshez:

  • 2 avokádó
  • 2 csésze író vagy kefir
  • 1 csésze víz
  • 1/3 csésze dió
  • 1/3 csésze kapor
  • 1/3 csésze apróra vágott lilahagyma
  • 1 evőkanál borecet

a tálaláshoz:

  • 1 avokádó
  • kapor

A leves hozzávalóit aprítóval vagy turmixgéppel simára keverem, majd lefedve 1-12 órára hűtőbe teszem.
Hidegen, avokádókockákkal és kaporral megszórva tálalom.

4 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Curry-s, kókusztejes bableves Tartalmas babos-csirkés leves, de nem a megszokott fajtából, hanem a már sokszor éltetett kókusztejes-chilis vonalon. Mindig tartok a kamraszekrényben pár bab- és kókusztej konzervet (a kukorica és a paradicsom mellett), m… Tovább
  • Póréhagymás-csirkés burgonyaleves Ismét egy levesnek álcázott főzelék, vagy egytálétel, ki minek szereti hívni. Rengeteg hús is van benne, csirkemellfilé, sonka (vagy tarja), és ropogós szalonnaszeletek, nekünk ez után már csak sütemény csúszott le. Hideg … Tovább
  • Borsókrémleves szalonna-chipsszel Ha jól számolom, ez már a harmadik borsóleves a tejes, és a hosszasan főzött csirkés után. A borsó az egyik kedvenc leves-alapanyagom, a mirelit borsó az egyik legjobb hozadéka a gyorsfagyasztás feltalálásának, mindig van … Tovább
  • Tárkonyos csirkeragu leves Nagyon finom, sűrű, tartalmas leves. A színe és a savanykássága miatt, engem a nagy kedvenceimre, a kókusztejes-lime-os csirkelevesekre emlékeztet, de azoknál sokkal könnyebben befogadható a hagyományosabb ízekhez szokott … Tovább
  • Zöldborsóleves csirkehússal Nagyon sokáig kell főzni, de megéri. Annyit tudok hozzáfűzni, hogy: a hétvégén új kedvenc levest avattunk. Ez szerintem mindent elmond. Hozzávalók: fél csirkemellfilé 30 dkg mirelit zöldborsó 1 fej hagyma 4 s… Tovább

0 megjegyzés: