2014. február 3., hétfő

Kapros avokádó leves – “Végigfőzni a Meatless-t”

Újabb hideg, öt perces avokádóleves, az eddigi verzió “avokádóízűbb”, ez fűszeresebb a kaportól és a diótól. Nem tudok dönteni, hogy melyiket szeretem jobban.
Ha még nem mondtam volna, király könyv ez a Meatless.

Hozzávalók:

a leveshez:

  • 2 avokádó
  • 2 csésze író vagy kefir
  • 1 csésze víz
  • 1/3 csésze dió
  • 1/3 csésze kapor
  • 1/3 csésze apróra vágott lilahagyma
  • 1 evőkanál borecet

a tálaláshoz:

  • 1 avokádó
  • kapor

A leves hozzávalóit aprítóval vagy turmixgéppel simára keverem, majd lefedve 1-12 órára hűtőbe teszem.
Hidegen, avokádókockákkal és kaporral megszórva tálalom.

4 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zöldséges tostada II. A múltkori után egy újabb zöldséges tostada (hát igen van néhány csomag tortillalap a szekrényben, aminek közeledik a lejárata, úgyhogy bele kell húzni az elfogyasztásukba). Ha valaki vállalja a sok kis dobozkát, akár munkáb… Tovább
  • Grillezett csirke/halburger avokádóval Még mindig nem unom a hamburgereket :-) szerencsére Levi sem, úgyhogy folytathatom még egy darabig a témában való elmélyülést. Ez most egy tex-mex utralight (mivel chili nincs benne csak avokádó meg hamburgerzsemle meg ku… Tovább
  • “Avocado Mayo”Az avokádó általában guacamole-ként végzi, esetleg csak felszeletelem és úgy megy a szendvicsbe. Van azonban egy harmadik – nálam – jól bevált felhasználási módja. Ez az avokádós majonéz. Illetve csak félig majonéz, mert a ké… Tovább
  • Tostada csirkehússal Könnyű nyári ebéd, mondjuk munkába vinni nem ideális, de vacsorára, vagy vasárnap délben kettőkor a kanapéra a Forma-1-hez tökéletes. :-) Persze ez ilyen én-féle mexikói kaja, mert nem csíp, úgyhogy aki nálam keményebb – ez… Tovább
  • “Taco” gofri Már egy ideje szemezgettem ezzel a recepttel, és volt a hűtőben egy fél csomag bab, amit el akartam használni (most pedig pápá szárazbabok, hello kizárólagos konzervhasználat). Rájöttem, hogy nekem olyan konyha kéne, amiben… Tovább

0 megjegyzés: